Kamuda birden fazla maaşa engel' teklifi: AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi

Kamuda birden fazla maaşa engel' teklifi: AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi

CHP Kütahya Milletvekili Kasap, 'Kamu görevlilerinin birden fazla maaş almasının yasaklanmasını' öngören kanun teklifi verdi. "11 yerden maaş alan bürokratınız var" diyen Kasap'ın teklifi reddedildi.

TBMM Genel Kurulu’nda, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap'ın 'kamu görevlilerinin birden fazla maaş almasının engellenmesini' öngören kanun teklifi oylandı.

Genel Kurul'da teklifini anlatan Kasap “10 milyonun üzerinde işsizi olan, insanların çöpten rızık toplamaya çalıştığı, asgari ücretin açlık sınırının altında olduğu, çocukların yatağa aç girdiği, hayat pahalılığının arttığı, insanların temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorluk çektiği, yoksulluğun alabildiğine yaygınlaştığı bir ortamda bürokratlar, bakan yardımcıları 150-200 bin liralara yaklaşan maaşlar, huzur hakları alıyor. 11 yerden maaş alan bürokratınız var. Bu insafsızlıktır, vicdansızlıktır” dedi.

Konuşmasında, Necip Fazıl Kısakürek’in dizelerini anımsatan CHP'li Kasap; “Allah’ın on pulunu bekleye dursun on kul; Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul. Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa” diye konuştu.

Kasap’ın konuşmasının ardından yapılan oylama sonucunda kanun teklifi AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Kasap, daha sonra yaptığı değerlendirmede; “AKP ve MHP milletvekillerinin oylamada tutundukları tavırla bir kez daha milletin yanında olmadıklarını göstermişlerdir” ifadelerini kullandı. (ANKA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.