Kadınlar Dünya Dalış Günü'nde ilk kez dalış yaptılar

Kadınlar Dünya Dalış Günü'nde ilk kez dalış yaptılar

Marmaris'te aldıkları eğitimin ardından Dünya Kadınlar Dalış Günü'nde ilk kez dalış yapan 40 kadın,  deniz dibindeki çöpleri temizledi.

Daha önce hiç dalış tecrübesi olmayan 40 kadın, 'Dalsın Kızlar' projesi kapsamında dalış eğitimi alıp, eğitmenleri gözetiminde ilk kez mavi sulara daldı. Muğla’nın Marmaris ilçesi Cennet Adası açıklarında gerçekleştirilen etkinlik, 'Dünya Kadınlar Dalış Günü'ne denk getirildi.

Renkli görüntülere sahne olan organizasyonda kadınlar dalmakla kalmayıp, deniz dibindeki plastik atıkları da topladı.

Organizasyon sorumlusu ve dalış eğitmeni Gaye Dülger, böyle bir organizasyonu ilk kez gerçekleştirdiklerini belirtti. Yıllardır hayali olan bir işe imza atıklarını dile getiren Dülger, kadınlara su altına inmelerine önayak olmak istediklerini söyledi.

Dünya genelinde kadın dalıcı sayısının düşük olduğunu da ifade eden Dülger, “2015 senesinde ‘Dalış Eğitmenleri Birliği’ dünyada Dünya Kadınlar Dalış Günü hazırladı. Biz de ilk defa bu çalışmaya destek olmak amacıyla ‘Dalsın Kızlar’ projesini hayata geçirdik. Bunu yaparken de, plastik atık ülkemiz ve bütün dünya için büyük bir kanayan yara. Buna da değinmek için, deniz altındaki atıkları topladık. Kadınların her şeyin öncüsü olduğuna inandığımız için kadınlarla birlikte plastik atık toplama işini de bu proje çerçevesinde yapıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.