Kadın Girişimciler Hakkari’de Bir Araya Geldi

Kadın Girişimciler Hakkari’de Bir Araya Geldi

Hakkari’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen program yoğun katılım ve ilgiyle gerçekleştirildi.

Kadınların toplumsal ve ekonomik hayattaki rolüne dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, kadın emeğinin görünürlüğü ve kadın girişimciliğinin önemi ele alındı.

Programın açılış konuşmaları TOBB Hakkari Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevda Keskin ile Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş tarafından yapıldı. Konuşmalarda kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha güçlü yer almasının toplumların gelişimi açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Programa çevrim içi olarak katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk de gönderdikleri mesajlarla kadın girişimciliğinin desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Etkinlik kapsamında düzenlenen panelde Doç. Dr. Halil Emre Deniş, kadınların toplumsal gelişimdeki rolü, ekonomik güçlenmenin toplumsal dönüşüme etkisi ve kadınların iş gücüne katılımının önemi üzerine değerlendirmelerde bulundu. Panelde ayrıca kadınların üretim, girişimcilik ve istihdam alanlarında karşılaştıkları fırsatlar ve zorluklar da ele alındı.

Program kapsamında topluma ilham veren ve farklı alanlarda önemli katkılar sunan isimlere çeşitli kategorilerde ödüller verildi. Spor ve İlham Ödülü, Girişimcilik Ödülü, Destek ve Dayanışma Ödülü, Eğitimde Kadın Gücü Ödülü ve Kadın İstihdamına Destek Ödülü sahiplerine takdim edildi.

Etkinlik, ödül töreninin ardından çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi. Programın kadınların toplumsal hayatta daha görünür olması ve kadın emeğinin önemine dikkat çekmesi açısından önemli bir buluşma olduğu ifade edildi.

bf34ddaf-801e-4d5c-b36d-d78daeab6990.jpg

af26fba6-e657-4d39-a1cb-95d91498766d.jpg

994137c5-8c74-4ff0-b92e-4eca13f727f6.jpg

9510c8a8-db65-4302-a8a2-1016d1fb2034.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.