Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Üyeleri Hakkari’de basın açıklaması yaptı

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Üyeleri Hakkari’de basın açıklaması yaptı

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun Hakkari Kadın Meclisi üyeleri tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolaysıyla, basın açıklama yaptı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Merkezi İstanbul’da bulunan Kadın Cinayetlerini Durduracağız,
Platformun Hakkari Kadın Meclisi üyeleri de Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Özdemirler Sokağında bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi.

Ellerinde değişik pankartlarla kadına yönelik şiddeti kınayan kadınlar, İstanbul sözleşmesinin uygulanması çağrısında bulundu.

Kadın Meclisi adına basın açıklamasını okuyan Kadın meclisi il sorumlusu Aycan Ermeğan, şu ifadelerde bulundu;

''Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü için bugün meydanlardayız.  Dünyada ve Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin; İşyerinde güvencesizliğin, esnek çalışmanın, mobbingin, sendikasızlaştırmanın; İşten ilk çıkarılan, eğitim hayatından ilk koparılan olmanın; Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği nedeniyle ayrımcılığa maruz kalmanın; Kadın cinayetleri, şüpheli kadın ölümleri ve kadına yönelik şiddetin türlü biçimlerinin; Adaletsizliklerin, haksızlıkların Tam karşısında; Biz kadınlar özgür yaşamak için ayaktayız. Türkiye’de siyasi iktidar, yolun sonunun göründüğü günlerden geçiyor. Güç kaybettikçe, bir avuç gericinin desteğini alabilmek uğruna kazanımlarımıza saldırıyor. İstanbul Sözleşmesi’nden bir gecede imzayı geri çekiyor. “İstanbul Sözleşmesi”ni savunanları ve kadın mücadelesini “sapkın” diyerek karalamaya çalışıyor. 6284 sayılı koruma kanununa ve kazanılmış pek çok hakkımıza gözlerini dikme ihtimalleri de açık. Sömürüsüz, eşit ve özgür yaşam isteyen kadınlara, öğrencilere, LGBTİQ+lara, emekçilere saldırıyor. Dünyada da eşitsizlikler derinleşiyor. Pandemi döneminde mevcut ekonomik sistemin nasıl tıkandığını hep birlikte gördük. “En iyi” denen ekonomiler dibe çakıldı. Patronlar üretimin biran için bile durmasını göze alamadı. Hiçbir sağlık tedbiri alınmayan işyerlerinde işçiler çalıştırıldı. Bu kar hırsının, dünya çapında iklim krizini yaratan karanlığa nasıl dönüştüğünüde hep birlikte yaşadık. Öte yandan ekonomik krizde temel ihtiyaçlara her gün zam üstüne zam geldi. Gelmeye de devam ediyor. Geçinemiyoruz. Yoksulluk artıyor. En çok da kadınlar yoksullaşıyor. Ama bu böyle gitmiyor. Değişmez denilenleri değiştiriyoruz. Yıkılmaz denilen en eski ve köklü eşitsizliklerin karşısında dimdik ayakta duruyoruz. Tüm zorluklara rağmen eşitlikçi feminizm mücadelemizden geri durmuyoruz. İstanbul Sözleşmesi’nden asla vazgeçmiyoruz. Şehir şehir, ilçe ilçe, hatta ülke ülke örgütleniyoruz. Her kadının kendini fikriyle, sözüyle ortaya koyabildiği meclislerimizde birleşiyoruz. Dünyanın her yerinde ve Türkiye’de meydanları doldurmaya, özgürlüğümüz için direnmeye, ortak geleceğimiz için örgütlenmeye devam ediyoruz. Mücadelemizle kadın cinayetlerini, şüpheli kadın ölümlerini ve kadına yönelik her türlü şiddeti durduracağız. İstanbul Sözleşmesi’nin, 6284’ün, ve kadınlar için tüm hukuki süreçlerin etkin uygulanmasını sağlayacağız. İşyerinde taciz, mobbing ve baskı mücadelemizle son bulacak. Örgütlenme hakkımızı alacağız. Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliklerine karşı her türlü ayrımcılığa son vereceğiz. Kendi hayatımıza dair kararları şiddetsiz, özgürce alacağız. Kadınların özgür yaşadığı dünyayı mücadelemizle kazanacağız.

1-001.jpg

2.jpg

5-001.jpg

3.jpg

4.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.