İYİ Parti masadan kalktı

İYİ Parti masadan kalktı

Akşener: İYİ Parti bir dayatmaya mecbur bırakılmıştır, elbette buna boyun eğmeyecektir

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Genel İdare Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, dünkü Altılı Masa toplantısına istinaden, "Geldiğimiz noktada, İYİ Parti bir kıskaca alınmış, bir dayatmaya mecbur bırakılmış; tıpkı yıllardır Türk Milleti’ne yapıldığı gibi, ölüm ve sıtma arasında bir tercihe zorlanmıştır. Ve elbette buna boyun eğmeyecektir” dedi.

Akşener şu ifadeleri kullandı:

"Dünkü toplantıda nihayet ortak cumhurbaşkanı adayının kim olacağını tartıştık. Beş parti Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunu dile getirdi."

"Biz ise yapılan tüm kamuoyu araştırmalarında da uzun süredir Sayın Erdoğan’a karşı açık ara kazandığını gördüğümüz iki ismin adaylığı konusunda görüşümüzü beyan ettik. Bu iki isim Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’ydu.”

"Ortak cumhurbaşkanı adayının veriye dayalı, rasyonel bir usulle belirlenmesi önerisini dile getirdik. Ama bu öneri diğerleri tarafından maalesef reddedildi... Bu vesileyle anlamış olduk ki şahsi hırslar Türkiye’ye tercih edilmiştir."

"Üzülerek söylüyorum ki geldiğimiz son noktada, dün itibariyle Altılı Masa artık millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir... Dün itibariyle Altılı Masa artık bir ortak akıl platformu olmaktan çıkmış, tek bir adayın tasdiki için çalışan bir noter masasına dönüşmüştür."

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na seslenen Akşener, “Milletimiz gayretlerinizi gördü, yanınızda durdu. Milletimiz sizleri sevdi, bağrına bastı. Ve bugün de çok kritik bir kırılmanın eşiğinde sizi göreve çağırıyor" dedi ve ekledi:

"Bu vazife sadece bir dayatmayı değil, topyekun bir dayatmacılığı yıkma vazifesidir. Bu vazife sadece bir kişiyi değil, kendini milletten büyük gören çirkin bir zihniyeti yenme vazifesidir. Bu vazife milletin sesini duyma vazifesidir."

Akşener konuşmasını "Ya tarih yazacağız ya da tarih olacağız" sözleriyle bitirdi.

İYİ Parti GİK toplantısında Kılıçdaroğlu'nun adaylığının oybirliğiyle reddedildiği bildirildi.

Toplantıda bazı GİK üyeleri Akşener'in aday olmasını önerdi, ancak bu konuda bir karar alınmadı. Akşener'in Yavaş ve İmamoğlu'na çağrısının sonucunun beklenmesi kararlaştırıldı.

A

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.