İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na silahlı saldırı

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na silahlı saldırı

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına, saat 11:00 sıralarında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda binanın penceresine kurşun isabet etti. Parti binasındakilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Soylu, "İYİ Parti İl Başkanlığına isabet eden saldırı ile ilgili fail yakalandı. Sorumlu mevkidekilerin suçlamalarda bulunurken dikkatli olmaları gerekir. Bizim görevimiz yakalamak. Devletinize ve Polisinize itimat ediniz. Mahcup olursunuz" ifadelerini kullandı.

İstanbul Valiliği’nden geçtiğimiz saatlerde yapılan açıklamada, "Elde edilen ilk tespitlere göre, İl Başkanlığı binası ile yanındaki iş merkezi binasına mermi isabeti olduğu tespit edilmiştir. Konuyla ilgili tahkikat başlatılmıştır” denilmişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener önce Twitter hesabından paylaşım yaparak, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi:

Akşener daha sonra İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde açıklama yaptı.

"Meral Akşener’i korkutacak adam anasından doğmadı, korkmuyorum Recep Bey” diyen Akşener şöyle devam etti:

“Siyasi partilerin seçime 1,5 ay kala korkutulmaya çalışılması kabul edilemez. Bu seçmene yapılan büyük bir haksızlık, hakarettir. Aziz milletim size sesleniyorum. Bu ucube sistemin devamı halinde bugün bize, yarın size.

“Evim basıldı beraat ettiler, lince uğradım beraat ettiler. Mahkemelerin polislerin bunun sorumlularını da yakalamayacağını biliyorum. 14 Mayıs’ta sandığa gideceksiniz, helal oylarınızla bu ucube, bu pis, iğrenç sistemi değiştireceksiniz.”

Kadınlara da seslenen Akşener, “Bir erkek siyasetçiye yapılamayan her türlü hakaret, pislik, iğrençlik bana yapıldı, kadın olduğum için.Siyasette var olan bir kadına bunlar yapılabiliyorsa sizin çocuklarınıza, kızlarınıza neler yapılmıyor hep birlikte görüyoruz. Eğer bu hukuksuzluğun bitmesini istiyorsanız değerli kadınlar 14 Mayıs’ta oylarınızı Millet İttifakı’nda yana kullanacaksınız” dedi.İYİ PartiAKP Sözcüsü Çelik: Sayın Akşener’in Sayın Cumhurbaşkanımıza dönük kullandığı dili kınıyoruz

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise saldırıya ilişkin açıklamasında, "Saldırıyı lanetliyoruz. İYİ Parti’ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Siyaset kurumuna dönük her türlü taciz ve saldırının karşısındayız. Hiçbir provokasyon ve saldırı amacına ulaşamaz" dedi.

Ömer Çelik, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ise şu sözlerle eleştirdi:

"Siyaset kurumunun bu saldırılara karşı kararlı ve sağduyulu bir duruş göstermesi önemlidir. Buna karşın Sayın Akşener’in bu saldırıdan sonra Sn. Cumhurbaşkanımızı suçlayan açıklaması ise sorumsuz ve provokotif bir yaklaşımdır. Sn Akşener’in Sn Cumhurbaşkanımıza dönük kullandığı yakışıksız ve provakatif dili kınıyoruz.

"Sayın Akşener şu anda bu saldırı karşısında tüm siyaset kurumunun ortak dayanışma tutumunun altını çizmelidir. Bu lanetli saldırıyı sorumsuz yaklaşımlarla siyasi kazanç malzemesi yapmaya çalışmak, birileri tarafından üretilmek istenen ortama katkı sağlamaktan başka işe yaramaz."

Kılıçdaroğlu: Meral Hanım güçlü bir liderdir, Asena’dır; böyle korkutamazsınız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener'i arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Kılıçdaroğlu, "Meral Hanım güçlü bir liderdir, Asena’dır, böyle korkutamazsınız. Faillerin derhal yakalanmasını ve yargı önüne çıkarılmasını bekliyorum" dedi.

Akşener'i arayarak geçmiş olsun dileklerini ileten Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun da gün içinde İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nı ziyaret edeceği açıklandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na gerçekleştirilen menfur saldırıyı kınıyor, İYİ Parti camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor; faillerin hukuk önünde hesap vermelerini temenni ediyorum. Öfke, şiddet ve nefret siyaseti kaybedecek; umut, huzur ve güven hakim olacak" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise, "İYİ Parti'ye ve Sayın Meral Akşener'e geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum. Saldırının sorumluları derhal bulunup cezalandırılmalıdır. Ülkemizin şiddetten arındırılması için mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, saldırıyı kınadı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

İmamoğlu, "Faillerin bir an evvel adalete teslim edilmesi beklentimizin de altını çiziyorum" ifadesini kullandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu da İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım’ı arayarak geçmiş olsun dileklerini ve dayanışma mesajını iletti.

Kaftancıoğlu, Twitter'dan yayımladığı mesajda, "İyiliğin karşısında kurşunlarınızın bile etkisi olmaz, olmayacaktır. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Memleketimizin huzuruna kast eden bu çirkin saldırının fail ya da faillerin en kısa sürede kanun önünde hesap vermesini bekliyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.