İstanbul’da ‘Serbaz’a yoğun ilgi

İstanbul’da ‘Serbaz’a yoğun ilgi

Batman Yenisahne Tiyatro’nun Moda Sahnesi’nde sergilediği “Serbaz” oyunu yoğun ilgi gördü.

Batman Yenisahne, Şubat ayı programları kapsamında iki gün sürecek olan “Serbaz” oyununu İstanbul’da bulunan Kadıköy Moda Sahnesi’nde seyirci ile buluşturdu. Kürtçe sahnelenen ve her turnede büyük bir heyecanla izlenen “Serbaz”a İstanbul’da da yoğun ilgi gösterildi. 

Hristo Boyçev tarafından yazılan oyun, Yakup Selimoğlu tarafından uyarlanarak Kürtçe’ye çevrildi. Yine yönetmenliğini Yakup Selimoğlu’nun yaptığı “Serbaz”ın oyuncuları Gülistan Şahin, Erdal Kaya, Kenan Demir, Mehmet Sevilgen, Mennan Öncü, Murat Kurhan, Serdar Biçimli ve Yakup Selimoğlu’ndan oluşuyor.

Oyun, savaş sırasında Balkan dağlarında belirsiz bir yerde, ilaç, yatak, çarşaf ile neredeyse hiçbir yiyecek ve içeceğin olmadığı yıkık bir psikiyatri kliniğinde geçiyor. Öte yandan “Serbaz”ın karakterleri arasında ise kaderlerine terk edilmiş ve soğuktan donmamak için aynı odada birlikte kalmak zorunda kalan ilginç fakat bir o kadar da zararsız 6 “deli” ve ilginç bir doktor yer alıyor.

“Harika bir dünyaya yapılan arayışı” konu edinen Serbaz, Batman Yenisahne tarafından şöyle tanımlandı: “İç içe geçmiş halkların, kültürlerin vatanı Balkan Yarım Adası'nda akıl sahiplerinin başaramadığı bir arada yaşayabilme durumunun, delilerce başarılmasının, insanın büyük bir hayal ve paranoya da olsa harika bir dünyayı arayışının trajikomik öyküsünü anlatıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.