İstanbul Sanayi Odası heyeti Hakkari'de

İstanbul Sanayi Odası heyeti Hakkari'de

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve üyeler, Hakkari'de ziyaret gerçekleştirdi

 

Şırnak'taki temaslarının ardından kente gelen Bahçıvan ve beraberindeki heyet, Hakkari-Çukurca yolundaki Şine Köprüsü'nü ziyaret etti.

Ardından kent merkezine geçerek Vali Ali Çelik'i makamında ziyaret eden heyet, Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ettikten sonra konferans salonunda düzenlenen toplantıya katıldı.

Kentin tanıtımın yer aldığı sinevizyon gösteriminin ardından konuşan Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, İSO heyetini kentte ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Kentteki ticaret ve sanayi faaliyetleri ile yörenin kültürü ve sosyal yapısıyla ilgili bilgi veren Taş, “Bugün bizim için çok anlamlı ve önemli bir gün, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odamız için de tarihi bir andır. İstanbul Sanayi Odası Başkanı Sayın Erdal Bahçıvanı ve meclis üyelerini, İstanbul İş Dünyası’nın kıymetli iş insanlarını ağırlamamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Bizleri bir araya getiren başta başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim ” dedi.

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan da Hakkari’ye yaptıkları ziyaretin kendileri açısından büyük anlam taşıdığını ifade etti.

Hakkari Valisi Ali Çelik ile Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde tanıştıklarını belirten Bahçıvan, Çelik'in o dönemde bölgedeki ihtiyaçlarla yakından ilgilendiğini, gönderdikleri konteynerlerin kurulmasına da büyük destek sunduğunu aktardı.

Azeri kökenli olduğunu ve Türkiye'ye İran’ın Urmiye kentinden Yüksekova ilçesine oradan da Muş’a yerleştiklerini anlatan Erdal Bahçıvan, "Bu ülke benim aileme vatandaşlığı, birçok imkanı verdi. Müteşebbis olma, sanayici olma, eğitim imkanı, sivil toplum kurumlarında görev alma imkanı bugün de İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu başkanıyım. Demek ki bu ülkenin bir ayrımcılığı yok, bu vatanın bir ayrımcılık diye bir davası yok. Yeter ki siz hedeflerinize ulaşmak isteyin. Biz farkındalıklarımızdan güç kazandığımız müddetçe bu ülke güçlü olacak." dedi.

Hakkari’nin huzurlu ve güvenli bir kent olduğunu vurgulayan Bahçıvan, "Bazen zorluklardan fırsat çıkarmak gerekiyor. Bu zorlukları iyi değerlendirmek gerekiyor. İnsanın hayatında başka hiçbir coğrafyada kolay kolay göremeyeceği, insanın hayatındaki anılarına farklı farklı izler bırakacak ve hayallerini zorlayacak olan bir mecranın içindeyiz. Belki de Türkiye'mizin en büyük servetlerinden bir tanesi. Bu imkanı ve bu kaynakların gündemini başka gündemlerle değiştirmemek lazım. Geleceğe dair neler yapılabileceği noktasına kafa yormak lazım. Yıllardan beri bizi kilitleyen ve bizi hep açmaza götüren ve ne yazık ki nesillerin istifade etmesinin öngününde duran zorlukları el birliğiyle kaldırmak gerekiyor. Bu konuda burada yaşayanlar kadar bizim gibi İstanbul'da yaşayanlara da görev düşüyor. Biz Hakkari'nin sorunlarını, konularını sadece Hakkari'ye bırakacak bir lüksümüz yok. Buraların huzuru İstanbul'un huzuru. Buraların huzursuzluğu İstanbul'un huzursuzluğu. Kendimizi bunun dışında hissedemeyiz. Tehdit algılı bir dönemden, fırsat algılı bir döneme dönüşüyor bölge."

Toplantıda konuşan Hakkari Valisi Ali Çelik ise İstanbul Sanayi Odası heyetini kentte ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Kentte bin metrenin üzerinde 52 zirve ve Türkiye'nin en yüksek ikinci dağı Uludoruk Dağı bulunduğunu, kentin yüzde 89'unun dağlık alandan oluştuğunu belirten Çelik,  Hakkari insanının sevgi dolu ve hoşgörülü olduğunu kaydetti.

Hakkari’nin yatırıma ihtiyacı olduğunu vurgulayan Vali Çelik ,“Hakkari güçlü bir şehir, kimliği, kültürüyle beraber ülkemizin her sathına belki yurt dışına çınarlar, iyi insanlar verecek bir şehir oluşacak. Ki bunun emareleri de var. Maden sektörü canlanmaya başlamış. Tarımsal anlamdaki aktiviteler artıyor, ticaret boyutu büyüyor. Ama buna bir ilave güç, destek lazım. İstanbullun, iş adamlarının gücü lazım. İstanbul-Yüksekova seferleriyle 1 saat 20 dakikada İstanbul'dan kalkan uçaklar Yüksekova’mıza iniyor. Coğrafyanın getirdiği ulaşım zorluklarını da hava yolu aşıyor. Burada ihtiyaç duyduğumuz temel şey yatırım. Özellikle sanayi yatırımı. Buradan ülkemizin tüm kamuoyuna, sanayicilerine, iş adamlarına Hakkari'ye gelmelerine, yatırım yapmaları tavsiye ediyoruz. 2 ülkeye komşuyuz. Dış ticaret endeksli yapılabilecek tüm yatırımların aslında merkezi olabilir. Madencilik sektöründe ciddi yatırımlar var. Terörün zihinlerde bıraktığı tortunun herhangi bir ayak izi kalmadı. Coğrafyanın tamamı hiçbir şekilde endişe edilmeyecek kadar güvenli. Burada herhangi bir güvenlik sıkıntısı çok şükür yok. Önümüzdeki 10 yıllarca da bu ülkenin, bu coğrafyanın bu alanda herhangi bir güvenlik problemi yaşanma ihtimali de gözükmüyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Çelik ve Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ve beraberindeki üyelere tescilli Hakkari kilimi taktim etti.

Toplantıya, Hakkari Vali Ali Çelik, İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, HATSO Başkanı Servet Taş, Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, ASRİAD Hakkari İl Başkanı Hüseyin Korkmaz, İSO Meclis Başkanı Ender Yılmaz, İSO Yönetim Kurulu Başkan yardımcıları İrfan Özhamaratlı ve Cemal Keleş, İSO Yönetim Kurulu Sayman üyesi Sultan Tepe, Yönetim Kurulu üyeleri Kemal Akar, Vehbi Canpolat, Hüseyin Çetin, Faruk Sarı, Murat Çökmez ve iş insanları da katıldı.

447685213-122148115562052847-20680552157090565-n.jpg

447740333-122148115232052847-6471687517750979759-n.jpg

447859045-122148115676052847-6470796476780627171-n.jpg

447670840-122148115580052847-373247633296216671-n.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.