İsrail ordusu Gazze'ye yönelik saldırılarını artıracağını açıkladı

İsrail ordusu Gazze'ye yönelik saldırılarını artıracağını açıkladı

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'ye yönelik saldırılarını artıracaklarını duyurdu.

Cumartesi akşamı bir basın toplantısı düzenleyen Hagari, "Savaşın bundan sonraki aşamalarında saldırılarımızı yoğunlaştıracağız, güçlerimize yönelik riskleri en aza indireceğiz ve saldırıları artıracağız" dedi.

Hagari, Gazzelilere, "güvenlikleri için bölgenin güneyine gitmeye devam etme" çağrısı yaptı.

İsrail ordusu, Hamas'ın 7 Ekim'de düzenlediği ve 1400'den fazla kişinin hayatını kaybettiği saldırılar sonrası Gazze'de hava saldırıları düzenlemişti.

Filistinli sağlık yetkilileri, İsrail'in saldırılarında 4000'den fazla kişinin yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

İsrail'in yakında Gazze Şeridi'nde kara harekatına başlaması bekleniyor.

Harekatın ne zaman başlayacağı henüz bilinmiyor.

ABD Başkanı Joe Biden ise yazılı bir açıklama yaparak, yönetiminin, Gazze'deki sivillerin Hamas'ın yönlendirmesine maruz kalmadan gıda, su ve ilaca erişebilmeleri konusundaki kararlılığını sürdürdüğünü vurguladı.

Joe Biden, "Gazze halkının refahı için zorunlu olan yardım akışının devamını sağlama amacıyla Refah Sınır Kapısı'nı açık tutmak için tüm taraflarla birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Biden ayrıca ABD'nin Amerikan vatandaşlarının ve onların ailelerinin Gazze'den güvenli bir şekilde ayrılabilmeleri için çalışmalarını "aralıksız" sürdürdüğünü kaydetti.

Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırıları sonrası Cumartesi günü ilk kez Mısır ve Gazze arasındaki Refah Sınır Kapısı açılmış ve ilk insani yardım konvoyu Gazze'ye giriş yapmıştı.

Birleşmiş Milletler ise Gazze'ye gönderilen ilk yardım konvoyunu "okyanusta damla" olarak nitelendirmişti.

Örgütten yapılan son açıklamada, 20-30 kamyondan oluşacak ikinci yardım konvoyunun Pazar günü Gazze'ye girebileceği, BM ve İsrail arasında kamyonların nasıl denetleneceğine yönelik "zorlu ama adil" görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.