İsrail-Hamas çatışması: Ölü sayısı 6 bini geçti

İsrail-Hamas çatışması: Ölü sayısı 6 bini geçti

Gazze Şeridi'ndeki silahlı gruplarla İsrail ordusu arasındaki çatışmalar 16'ncı gününü geride bırakırken iki taraftan ölenlerin sayısı 6 binin üzerine çıktı. Bu arada Batı Şeria'daki gerginliklerde 89 kişi hayatını kaybetti.

 

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı İsrail saldırılarında şimdiye kadar 4 bin 651 kişinin öldürüldüğünü duyurdu.

Hamas'ın kontrolündeki Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 1873’ü çocuk, 1023'ü kadın olmak üzere 4 bin 651 kişinin öldüğünü, 14 bin 245 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrailli yetkililere göre ise Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırısı ve ardından gelen roket atışlarında bin 405 kişi öldü, 5 bin 132 kişi de yaralandı. 

BM: Nur Şems Mülteci Kampında 13 kişi öldü

Birleşmiş Milletler, İsrail ordusunun Batı Şeria'da bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'na yaptığı saldırıda 13 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla, dün gece boyunca İsrail güçleri tarafından düzenlenen saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı güncellendi.

Buna göre, Cenin Mülteci Kampı'nın Ed-Demc Mahallesi'nde bulunan El-Ensar Camisi'ne düzenlenen saldırıda 1 kişi daha öldü ve Cenin'de ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi.

Tubas kentine düzenlenen baskında başından vurulan Adnan Cihad Beni Avde hayatını kaybetti.

Nablus yakınlarındaki Asker Mülteci Kampına düzenlenen baskında ise Malik Cemil Şarkavi yaşamını yitirdi.

Batı Şeria'da ölü sayısı 89'u buldu

Böylece, Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ölen Filistinli sayısı 89'a yükselmiş oldu.

Lübnan-İsrail sınırında 8 Ekim’den bu yana devam eden çatışmalarda ölen Hizbullah mensuplarının sayısı 22’ye yükseldi.

17 tır Refah Sınır Kapısı'ndan geçti

Öte yandan yardım kuruluşları ve güvenlik birimlerinin verdiği bilgiye göre Gazze Şeridi'ne yardım malzemesi taşıyan 17 tırdan oluşan konvoyun Mısır'ın Refah Sınır Kapısı'ndan giriş yaptığı bildiriliyor. Yardımların bugün Gazze'ye ulaşması bekleniyor.

Cumartesi günü de 20 tırdan oluşan ilk konvoyun Gazze'ye giriş yapmasına izin verilmişti. Birleşmiş Milletler'e (BM) göre Gazze Şeridi'nin günde en az 100 tırlık yardım malzemesine ihtiyacı var. Çatışmalar öncesinde günde 450 tırlık malzeme gidiyordu.

İsrail uyarıları artırdı

Filistin kaynakları İsrail'in uyarılarını artırdığını bildiriyor. İsrail'in dağıtılan broşür ve İsrail Ordusu'ndan cep telefonlarına gönderilen sesli mesajlar ile Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bulunanlara, kıyı şeridinin güneyine kaçmamaları halinde "terör örgütünün sempatizanı" olarak değerlendirilecekleri uyarısını yaptığı belirtiliyor.

7 Ekim’den bu yana Gazze'de bir milyondan fazla insan yerinden edildi. Birçoğu İsrail'in Akdeniz kıyısındaki kapalı bölgeyi boşaltma uyarısının ardından yerlerini terk etti.

Ancak İsrail, Gazze'nin güneyindeki güvenli olduğu söylenen bölgeleri de bombalıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum