İşçi Filmleri Festivali başladı

İşçi Filmleri Festivali başladı

Mersin’de 17’nci Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, Türkiye’de mültecilerin yaşadıkları zorlukları anlatan “Sıcak Yatak” isimli belgesel gösterimi ile başladı.

Mersin'de 17’nci Uluslararası İşçi Filmleri Festivali başladı. Pandemiden dolayı 2 yıl verilen aranın ardından tekrar başlayan festival, Atatürk Parkı Amfi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen film gösterimi ile başladı.

Festivalin açılış konuşmasını Şair Erdal Dalgıç yaptı. Konuşmasına Gezi direnişini selamlayarak başlayan Dalgıç, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala nezdinde bütün siyasi tutukluları selamladı. 

‘SESSİZLİK SİNEMADA GÜZEL’

Ardından söz alan Ali Deniz Karahan, festivalin yoksullaştırmaya, emeğin sömürüsüne, mülteci düşmanlığı ve ırkçı politikalara karşı yapıldığını belirtti. Gezi direnişine de değinen Karahan, yargılamanın sadece Gezi’ye katılanlara değil, emeğine sahip çıkan tüm direnişçilere verildiğini ifade etti. Karahan, “Gezi direnişi bu ülke tarihinin en onurlu anlarından birisidir. Ve katılanlar geleceğine sahip çıkan bu ülkeyi yeniden kuracak olan milyonlardır; tıpkı işten atılmalara karşı direnip haklarını alan Trendyol işçileri gibi, 67 gündür Sabancı Holding önünde direnmekten bir an vazgeçmeyen enerji işçileri gibi. Kapitalizm ve bu sistemin varlığını sürdürmeye çalışan siyasal iktidarların yarattığı çöküş çağının içerisinde direnerek kuruluş çağını inşa edenler var olmaya devam edecektir. Ve son olarak daha önceki yıllarda da söylediğimiz gibi sessizlik sinemada güzel” diye konuştu.

Konuşmacılardan sonra Türkiye’de mültecilerin yaşadıkları zorlukları anlatan “Sıcak Yatak” isimli belgesel izlendi. 

Katılımcılar Sanatçı Rewşan’ın seslendirdiği şarkılara eşlik ederek, keyifli anlar geçirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.