İran'da bir günde7 kişi öldürüldü

İran'da bir günde7 kişi öldürüldü

İran'da Jina Emini’nin gözaltına alındığı sırada darp edilerek öldürülmesi nedeniyle düzenlenen protesto gösterileri devam ediyor.

Dünden bu yana İran güvenlik güçleri tarafından protesto gösterilerinde 7 kişi öldürüldü. Öldürülenler arasında 16 yaşındaki bir çocuk da bulunuyor.

Edinilen bilgiye göre Sine'de İsa Begleri ve Zanyar Ellah Muradi, Bokan'da Saman Kadirbegi, Kamyaran'da Fuad Mihemedi ve Burhan Keremi, Bokan’da Salar Micawir, Sakkız'da da 16 yaşındaki Danyal Pabendi polisin açtığı ateş sonucu hayatlarını kaybetti.

İran İnsan Hakları Örgütü Hengaw'ın bildirdiğine göre Burhan Keremi İran güçleri tarafından öldürülen Fuad Mihemedi'nin Kamyaran'daki evinin önünde öldürüldü.

Gösteriler dün gece İran'ın birçok kentinde devam etti. Halk sokaklarda İran İslam Cumhuriyeti aleyhine sloganlar attı. Bokan ve Kamyaran'da iki İran askeri öldürüldü.

Ayrıca Kamyaran’da güvenlik güçleri tarafından vurularak ağır yaralanan Seyed Moradi Sina Hastanesi’ne kaldırıldı.

Bokan ve Kamyaran'daki protestolar sırasında iki İran Devrim Muhafızları Ordusu (Pasdaran) üyesi de yaşamını yitirdi. Bokan’da öldürülen Devrim Muhafızları Ordusu üyesinin Rıza Almasi adlı yüksek rütbeli bir subay olduğu öğrenildi.

En şiddetli gösteriler İsfahan ve Şiraz'da

İran Hükümeti'nin resmi ajansı, Almasi’nin öldürüldüğünü doğrularken, Kamyaran’daki protesto gösterileri sırasında hayatını kaybeden Pasdaran üyesinin de Rıza Azerbar olduğu belirtildi.

İran'ın birçok ilinde de protestolar düzenlendi. En şiddetli gösteriler İsfahan ve Şiraz'da gerçekleşti. Gösterilerde art arda sıkılan kurşun sesleri de duyuldu.

Tahran ve İsfahan'ın birçok farklı semtinde de gösteriler düzenlendi. Protestocuların İran güçlerine el bombalarıyla saldırdığı iddia edildi.

Tebriz’de yapılan geniş çaplı gösteriler sırasında güvenlik güçlerinin kaçarak sokakları boşalttığı görülüyor. Şiraz’da sokak gösterileri düzenlenirken, Zencan’da göstericilere ateş açıldı.

Dün ayrıca; birçok kentte esnaf kepenklerini kapatarak güvenlik güçlerini protesto etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.