İran, yine IKBY'yi hedef aldı

İran, yine IKBY'yi hedef aldı

İran Devrim Muhafızları, IKBY'deki İranlı Kürt grupları hava saldırısıyla hedef aldıklarını açıkladı.

İran Devrim Muhafızları, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) İranlı Kürt grupları hava saldırısıyla hedef aldıklarını duyurdu. İran'ın yarı resmi haber ajansı Tasnim'in aktardığına göre Devrim Muhafızları'nın açıklamasında, Kürdistan Özgürlük Partisi'nin (PAK) üssünün füze ve insansız hava araçlarıyla hedef alındığı belirtildi.

Geçtiğimiz saatlerde Irak Dışişleri Bakanlığı, 'İran ve Türkiye’nin IKBY'ye yönelik tekrarlanan bombardımanlarının uluslararası sözleşme ve yasaların ihlali olduğunu' bildirmişti. Bakanlık açıklamasında, şu ifadelere yer verilmişti: “İran ve Türkiye güçlerinin İHA ve füzelerle Kürdistan Bölgesi’ne yönelik tekrarlan saldırıları Irak egemenliğinin ihlalidir ve uygulamada, ülkeler arasındaki ilişkileri düzenleyen uluslararası sözleşmeleri ve yasaları ihlal eder."

Ne olmuştu?

Devrim Muhafızları dün de Irak'ın kuzeyine hava saldırısı düzenlemiş, Fars haber ajansı 'daha önceden düzenlenen saldırılarda tahrip olan alanların imha edilmesinin amaçlandığını' aktarmıştı. ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanlığı ise saldırıların kınandığını belirtmişti. Açıklamada, "Yasa dışı saldırılar sivilleri riske atıyor, Irak'ın egemenliğini ihlal ediyor ve Irak ile Orta Doğu'nun zorlukla elde edilen güvenlik ve istikrarını tehlikeye atıyor" denilmişti.

Bölgede faaliyet gösteren Kürt grupları İran'daki 'protestoları kışkırtmakla' suçlayan Tahran, eylül sonunda da saldırı düzenlemiş, en az 10 kişi hayatını kaybetmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.