İnşaat asansörü zemine çakıldı: 3 Kürt genci hayatını kaybetti

İnşaat asansörü zemine çakıldı: 3 Kürt genci hayatını kaybetti

Bağdat’ta bir Türk inşaat şirketinde çalışan 3 Ezidi Kürt genci inşaat asansörünün 14. kattan yere çakılması sonucu yaşamını yitirdi.

 

Hasan Ali (18), Naif Kadir (24) ve Davud Murad (17) isimli Şengalli gençler, ailelerinin geçimini sağlamak için Bağdat'ta bir Türk şirketinin inşaatında çalışmaktaydılar. İnşaat asansörünün 14 kattan zemine düşmesi sonucu 3 genç feci şekilde can verdi. 

Hayatını kaybeden gençlerden Hasan Ali (18) ve Naif Kadir’in (24) naaşları 2014’den beri Duhok’un Xanke Kampı’nda yaşayan ailelerine teslim edildi. Her iki gencin naaşı kampta gözyaşları içerisinde karşılandı.

Hasan'ın babası Ali Zendin  Duhok Rûdaw muhabiri Huner Reşit'e şunları söyledi:

"Bende inşaatlarda çalışıyorum, Allah biliyor ya  onun Bağdat’ta çalışmasını istemiyordum. Arkadaşlarıyla gitmek isteyince kırmak istemedim, git  yolun açık olsun dedim. Bu işe başlayalı 17-18 gün olmuştu.”

Hasan’ın acılı annesi gözyaşları içerisinde Elif Aziz ise büyük oğlunun belinden rahatsız olduğu için küçük oğlunun çalışmak zorunda olduğunu söyledi. Elif Aziz, “İşe başladığından beri kendisinden haber almadık. Nasıl öldü bilmiyorum” dedi.

"Nedeni yoksulluk"

Hayatını kaybeden gençlerin amcası Şemo Xıdır ise şunları dile getirdi:

“Bütün olanların tek nedeni yoksulluk. 9-10 yıldır yokluk içerisinde yaşıyoruz. Bu mazlumların hakkının sorulmasını istiyoruz.”

Şengal'de toprağa verilecekler

Yaşamını yitiren gençlerden Hasan Ali ve Naif Kadir’in  naaşları Duhok'taki Xanke Kampına getirildi. Burada kurulan taziye ardından gençlerin Şengal’de toprağa verileceği bildirildi.

Öte yandan Davud Murad’ın naaşı ise Şengal’in Til Uzer nahiyesinde toprağa verilmek üzere ailesine gönderildiği öğrenildi.

Aile şirketten şikayetçi oldu

Hayatını kaybeden gençlerin ailesi Türk şirketi hakkında davacı oldu. Ailelerin dediğine göre söz konusu şirket 3 gencin ölümünde sorumluluğunu üstlenmediği gibi, duyarsız bir tutum içerisinde.

Hasan Ali’nin amcası Murad Zendin ise Bağdat’ta söz konusu şirket hakkında mahkemeye şikayette bulunduklarını söyledi.

Öte yandan Bağdat Sivil Savunma Kurumu yaşanan olay hakkında inceleme başlattı ve bir soruşturma komisyonu kurdu. Aileler, çocuklarının şirketin ihmali sonucu hayatını kaybettiğini, adaletin yerini bulmasını ve sorumluların yargı önünde hesap vermesini istiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.