İngiltere Vizesi İçin Sıkça Sorulan Sorular: Cevaplar ve Ayrıntılar!

İngiltere Vizesi İçin Sıkça Sorulan Sorular: Cevaplar ve Ayrıntılar!

İngiltere Vizesi İçin Sıkça Sorulan Sorular: Cevaplar ve Ayrıntılar!

 

Birleşik Krallık denildiğinde akla ilk gelen ülke olan İngiltere, yüksek yaşam standartları sahiptir. Tarihi, turistik ve doğal güzellikleri ile etkileyici bir gezi için tüm kriterleri sağlamaktadır. Her turistin keşfetmek isteyeceği lokasyonlar ile ilgi çeken bu ülke, unutulmaz bir deneyim vadetmektedir. Londra, Manchester, Cambridge, York, Greenwich ve Birmingham gibi dünyaca ünlü kentlere sahip olan İngiltere’ye seyahat etmek için vize almanız gerekmektedir. Sektördeki 50 yıllık tecrübesini kaliteli hizmet anlayışıyla yansıtan Vize Başvuru Merkezi güvencesiyle İngiltere vize başvurusu sürecinde sıkça sorulan soruların cevaplarını paylaşıyoruz.

Vize Başvuru Merkezi, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanındaki yaygın şube ağı ile Almanya vizesi veya İngiltere vizesi için başvuracak kişilerin yol arkadaşı olmaktadır. Dinamik ve eğitimli personelleriyle sektördeki hizmet standartlarını yukarı taşıyan Vize Başvuru Merkezi, süreci sizin adınıza yürütmektedir. Normal şartlarda yorucu ve karmaşık olan başvuru sürecinin tüm yükünden kurtulmak istiyorsanız Vize Başvuru Merkezi’ni tercih ederek hem zaman hem de emek tasarrufu yapabilirsiniz. Üstelik vize onayı şansınızı da artırırsınız!

İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

İngiltere vizesi için yetkili kurumlar İngiltere Konsolosluğu ve İngiltere Büyükelçiliği’dir. Türkiye’de yetki belgesine sahip acenteler aracılığıyla başvuru sürecinin adınıza yürütülmesi de mümkündür. İngiltere vize başvurusu gerçekleştiren kişilerin ciddi ve zorlu bir süreci başarıyla tamamlamaları gerekmektedir. Kişilerin vize şartlarını sağlamaları ve talep edilen evrakları eksiksiz şekilde beyan etmeleri son derece önemlidir. Yanlış bilgi beyanı, belgelerin eksik ya da hatalı olması, yanlış vize türüne dair başvuru yapılması gibi durumlar sonucunda vize reddi sonucu ile karşılaşılabilir. Dolayısıyla bu süreçte profesyonel vize danışmanlığı hizmeti almanız işinizi kolaylaştıracak, başarı şansınızı yükseltecektir.

İngiltere’ye turistik amaçlı seyahat edecek kişiler kısa süreli (6 aylık) ya da uzun süreli (2 – 10 yıllık) vize talebinde bulunabilmektedir. Schengen Bölgesi için verilen C tipi vize, İngiltere için geçerli değildir.

İngiltere vize başvurusunun ilk adımı, başvuru merkezinden online randevu almaktadır. Seyahat planının aksamaması için başvuruların seyahatten en az 3 ay önce gerçekleştirilmesi önerilmektedir.

·        Siyah pasaport: Diplomatik pasaport olarak da adlandırılan siyah pasaport sahiplerinin vize almalarına gerek yoktur. Bu kişiler vize almadan 90 gün boyunca İngiltere’de kalabilmektedir.

·        Gri, yeşil ve bordo pasaport: Gri (hizmet), yeşil (hususi) ve bordo (umuma mahsus) pasaport sahipleri İngiltere’ye giriş yapabilmek için vize almak zorundadır. Başvuru yapıldıktan sonra vize türü özelinde talep edilen belge ve formlar hazırlanmalıdır. Yetkili merkezden randevu aldıktan sonra ilgili tarih ve saatte randevuya katılım gösterilmelidir. Bu aşamada evraklar kontrolden geçirilmektedir. Ardından kişinin biyometrik fotoğrafı çekilmektedir. Ayrıca kişinin parmak izi de alınmaktadır.

İngiltere Vizesi İçin Hangi Evraklar Gerekir?

İngiltere vize başvurusu için atılacak ilk adım, online başvuru formunun doldurulmasıdır. Başvuru formu, kişinin kendi bilgilerini konsolosluğa beyan etmesi olarak da açıklanabilmektedir. Dolayısıyla başvuru formunda yer alan temel bilgiler ve sorular, doğru ve eksiksiz şekilde doldurulmalıdır.

Başvuru formunu doldurduktan hemen sonra Vize Başvuru Merkezi’nden randevu alınmalıdır. Randevu süreci genellikle 1 ila 2 hafta arasında sürmektedir. Yoğunluğa ve resmi tatillere bağlı olarak bu sürenin uzaması da mümkündür.

Online randevu formunda belirtilen bilgiler, başvuru merkezine teslim edilecek belgeler ile kanıtlanmalıdır.

·        Pasaport ibraz edilmelidir. Pasaport 10 yıldan eski olmamalı, vize süresinin dolacağı günden itibaren en az 6 ay daha geçerlilik taşımalıdır.

·        Biyometrik fotoğraf.

·        İngiltere seyahatine dair rezervasyon belgeleri (konaklama, uçak bileti)

·        Vize ücreti dekontu

·        Destekleyici belgeler (Son 3 aya dair banka hesabı dökümü, davet mektubu gibi)

Yukarıda yer alan belgeler, tüm vize türleri için talep edilmektedir. Öğrenci, işveren ya da işçi vizesi gibi türler için ise ek belgeler istenmektedir. Dolayısıyla başvuru sahiplerinin vize türlerine dair belirtilen hazırlıkları yapmaları çok önemlidir.

İngiltere Vizesi Kaç Günde Çıkar?

İngiltere vizesi kaç günde çıkar?” başvuru sahiplerinin en çok merak ettikleri sorulardandır. Vize başvurularının sonuçlanma süresi, konsolosluğun yoğunluğuna bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. İngiltere ve Türkiye’deki resmi tatiller de başvuruların değerlendirme sürecini doğrudan etkilemektedir. İngiltere vizesi genellikle 21 günde sonuçlanmaktadır. Uzun süreli vize türleri için daha kapsamlı incelemeler yapıldığından sürenin uzaması muhtemeldir.

Başvuru aşamasında talep edilen belgelerde eksiklerin olması durumunda süreç uzayabilmektedir. Bu tür olumsuz durumlarla karşılaşmak seyahat planınızın aksamasına, sürecin daha yorucu bir hale gelmesine neden olabilir. Vize Başvuru Merkezi’ne başvurarak profesyonel danışmanlık hizmeti alabilir, tüm işlemlerinizin sizin adınıza eksiksiz şekilde yapılmasını sağlayabilirsiniz!

İngiltere Vize Reddi Neden Olur?

İngiltere vize başvurusu her zaman olumlu sonuçlanmayabilir. Başvuru sahibinin suç geçmişinin bulunması, daha önceki yurt dışı seyahati esnasında kurallara uymaması, vize süresi dolmasına rağmen bulunduğu ülkeden ayrılmaması, başvuru sırasında sahte belge sunması, finansal durumun asgari düzeyi karşılamaması, yanlış vize türü için başvuru yapılması ya da eksik belgeler vize reddine yol açabilmektedir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.