İnek sütü Korona'dan koruyor!

İnek sütü Korona'dan koruyor!

Michigan Amerikan Üniversitesi'nde araştırmacılar tarafından yakın zamanda yapılan bir çalışmada, inek sütü proteininin Covid-19 enfeksiyonuna neden olan Koronavirüsünü engellediğini ortaya çıkardı.

Amerikan "Study Finds" web sitesinin Çarşamba günü yayımladığı raporda, araştırmacıların inek sütündeki "laktoferrin" proteininin olağanüstü biyolojik özelliklere sahip olduğu, birçok mikrop ve virüsün oluşmasına engel teşkil ettiği vurgulandı.

Bilimsel araştırmada, laktoferrin proteininin, virüsün hedeflediği hücrelere sızmasını engellediği ve Koronavirüsü'nden koruyabildiği kaydedildi.

Araştırmada, inek sütü proteininin ayrıca hücrelerin antiviral savunma mekanizmalarını desteklemeye yardımcı olduğu ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.