İnci Kefali için denetim sürüyor

İnci Kefali için denetim sürüyor

Van Gölü'nün endemik balık türü olan inci kefalinin yumurtalarını bırakmak için 15- Nisan-15 Temmuz tarihleri arası tatlı sulara yaptığı göç yolculuğu devam ederken, balığın korunması amacıyla da ekipler gece gündüz demeden denetimlerini sürdürüyor.

Van Gölü'nün tek balık türü inci kefali, üreme dönemi olan 15 Nisan-15 Temmuz'da tatlı sulara göç ediyor.

Bu göç yolculuğu görsel bir şölen sunarken, kaçak avcıların yakalanması için de jandarma, Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı ve Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri, gece gündüz denetim yapıyor.

İnci kefalinin en çok göç ettiği Edremit İlçesindeki Engil Çayı'nda kaçak avcılara yönelik denetim yapan ekipler, çayda ağ olup olmadığını kontrol etti.

"Üreme dönemi olan 3 ay boyunca av yasağı uygulanmaktadır. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri olarak av yasağından bir ay önce hazırlıklarımızı tamamladık. Bununla ilgili komisyon üyelerine yönelik toplantılar düzenledik ve bu kararlar av yasağında uygulanmak için ilgili kurumlara bildirildi.

Bu denetimlerimizi jandarma, sahil güvenlik ve polis ekipleri ile ortak yürütüyoruz. Bu ekiplerimize yönelik eğitimler de verildi. 10 okulda yaklaşık bin öğrenciye yönelik inci kefali bilinçlendirme eğitimleri verdik.

Av yasağından bugüne kadar yaklaşık 8 bin ton inci kefali ile 10 bin metre uzunluğundaki ağ malzemelerine el konuldu. Bakanlığımız tarafından gönderilen 12 araç, av yasağı döneminde kullanılmak üzere ilgili kurumlara teslim edildi.

Bu denetimlerimiz bayram tatili sürecinde gece gündüz devam edecektir. Buradan halkımıza seslenmek istiyoruz. Dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan inci kefalini, üreme döneminde avlamayalım, sahip çıkalım."

15

16

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.