İki Sevgili 3 Gün Ara İle İntihar Etti! Türkiye Muş'taki Korkunç Olayı Konuşuyor

İki Sevgili 3 Gün Ara İle İntihar Etti! Türkiye Muş'taki Korkunç Olayı Konuşuyor

Muş’un Korkut ilçesinde ailelerinin evlenmesine rıza göstermediği iddia edilen genç çift, 3 gün arayla hayatlarına son verdi.

Muş’un Korkut ilçesinin Tan köyünde 9 yıldır birbirlerini seven Dilan Tuna ve Yakup Sönmez isimli iki genç 3 gün arayla intihar etti. Gençlerin mezarı annelerinin talebi üzerine yan yana yapıldı. Birinin mezar taşına yeşil, diğerininkine ise kırmızı tülbent bağlandı.

3 Gün Arayla Hayatlarına Son Verdiler

10 Ağustos günü Dilan Tuna, muhtar babasının kendisini istemeye gelen Yakup Sönmez’in ailesini reddetmesi üzerine silahla canına kıydı.

13 Ağustos günü ise bu defa Yakup Sönmez aynı şekilde hayatına son verdi. Olay yerel basında çıktı ve sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

“Muhtar Baba Karşı Çıktı”

Rûdaw’a konuşan Yakup Sönmez’in köyden arkadaşı, isminin açıklanmaması koşulu ile yaşananları şöyle anlattı:

“Dilan ve Yakup dokuz yıldır birbirlerini seviyordu ve bunu tüm köy biliyordu. Ancak Dilan’ın muhtar babası gençlerin evlenmesine karşı çıktı. Yakup Sönmez’in ailesi 10 Ağustos günü Dilan’ı istemek amacıyla evlerine gitti. Muhtar kızına, ‘git söyle, benim bunlara verecek kızım yok’ demesini istedi. Dilan buna karşı çıkınca babası öfkelenip tokat attı. Bunun üzerine genç kız evdeki tüfekle kalbine sıktı ve hayatını kaybetti. Bütün köy bu olayın şokunu yaşarken 13 Ağustos günü bu defa Yakup aynı şekilde tüfekle kalbine sıkarak canına kıydı.”

“Mesele Başlık Parası Değil”

Sosyal medyada kimi yorumcular, iki gencin kavuşmamasının nedeninin “başlık parası” olduğunu iddia etti. Ancak Yakup Dönmez’in diğer bir arkadaşı, “Mesele başlık parası değil” dedi.

Yakup’la doğduğu günden beri arkadaş olduğunu, Dilan ile de okuldan arkadaş olduklarını anlatan genç, “Dokuz yıl oldu. Birbirlerini o kadar seviyorlardı ki, kavuşamayınca canlarına kıydılar. Babası basit sebepler nedeniyle kızını vermedi. Hiç bir sorun yoktu, küçük şeyleri büyüttüler” diye konuştu.

Babalar Konuştu: “Defalarca Kapısına Gittik”

Yakup Sönmez’in babası F.S acılarının büyük olduğunu belirterek yaptığı yazılı açıklamada “Ben Yakup’un babasıyım. Oğlum 26 yaşındaydı. Köyden Dilan isminde genç bir kıza sevdalandı. Ben de babalık görevi yaparak kızı istemeye gittim ama kızın babası vermedi. Defalarca gittim çoğu zaman bizi kapıdan çevirdi. Köyde hatırı sayılır kim varsa gönderdim kapısına ama olmadı. Dilan hayatına kıydıktan sonra ben çocuklarıma ‘Yakup’a dikkat edin’ dedim. Hiç yalnız bırakmadık. En son ‘Koyunların yanına gideceğim’ dedi ve gitti bir daha gelmedi. Her şey bir anda oldu. Sosyal medyada gündem olduğu gibi başlık parası gibi bir durum yok. Kimse benden başlık parası istemedi. Keşke başlık parası isteselerdi malım mülküm vardı oğluma kurban ederdim. Ama şimdi malın mülkün bir anlamı kalmadı.” şeklinde konuştu.

“3 Yıl Boyunca Kimse Kız İstemek İçin Kapıma Gelmedi”

Aynı köyde yaşayan Dilan Tuna‘nın babası Mehmet İhsan Tuna, sosyal medyada olan haberlerin aslı olmadığını iddia ederek yayımladığı yazılı açıklamada “3 yıl önce kızımı istemeye geldiler. Kızım küçük dedim. 3 yıl boyunca kimse kız istemek için kapıma gelmedi. Kimseden başlık parası falan istemedim. Çocukların birbirini sevdiğini de duymadım. Vahim olay yaşandıktan sonra gençlerin birbirlerine karşı sevgi beslediklerini duydum. Benim ailemi ve bana karşı sosyal medya başlatılan karalama kampanyasına karşı hukuki süreç başlattım. Yayın organları ve internet ortamında çıkan mesnetsiz, gerçekdışı, iğrenç haberler yayınlandığı görülmüştür. Bu yalan haberler tarafımızı üzdüğü gibi acımızı da katbekat arttırmıştır. Bu kişiler sadece iki genç insanın günahını almakla kalmamış aynı zamanda geniş ailemizi de zan altında bırakmıştır. Gençlik heyecanının bir anlık faciaya dönüşmesinin nedenini sanki evlenmek isteyen iki genci başlık parası denen ilkellik yüzünden kaybetmişiz gibi göstererek aslında insanlıkla hiçbir alakaları olmadıklarını kanıtlamışlardır. Köyümüz zaten başlık parası denen olguyu kabul etmemekte ve gençlerine böyle bir çağdışılığı uygulamamaktadır. Tarihten beri medreseleriyle, âlimleriyle ilim irfan yuvası olan köyümüzde başlık parası istendiği için iki genç intihar etti yalanını söylemek sadece bir ahlaksızlık değil ayrıca hukuken de sonuçları olan bir suçtur. Böyle bir suçun hukuk karşısında da bedelini ve cezasını bu yalanları yayanların karşılığını bulması için her türlü çabayı göstereceğimizi kamuoyunun bilmesini isteriz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.