İHH'den 'Kış kapıda kampanyası

İHH'den 'Kış kapıda kampanyası

Hakkari İnsani Yardım Derneği (Hakkari İHH) tarafından Suriye'deki ihtiyaç sahipleri için " Kış Kapıda; Yalnız Bırakma" kampanyası başlatıldı.

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Hakkari İHH Başkanı Orhan Temel dünyanın farklı coğrafyalarında savaşların, çatışmaların, kuraklığın, doğal afetlerin, siyasi ve ekonomik problemlerin devam ettiğini söyledi.

Bu problemler nedeniyle milyonlarca insanın çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi verildiği,  2022 yılında hala ülkesini, evlerini terk etmek zorunda kalan, göç yollarında ve mülteci teknelerinde yaşamını kaybeden insanlar var

ACİL OLARAK GIDA VE YAKACAĞA İHTİYAÇ VAR 

Kış şartlarının olumsuz etkilerinin arttığı bu dönemde hayırseverlere önemli görevler düştüğünü kaydeden “Suriye’ye kış geldi. Çadır kentlerde yaşayan ihtiyaç sahipleri zor durumda. Korunaksız çadırlarda zorlu kış şartlarıyla mücadele etmeye çalışıyorlar ancak bu pek mümkün olmuyor. Çamur, rüzgar ve kar çadırları yıkıyor, çocukları donduruyor. Suriye'deki ihtiyaç sahipleri bizi bekliyor. Acil olarak gıda ve yakacağa ihtiyaç var. Gelin hep birlikte onları ısıtalım, dondurucu soğukta yalnız başlarına bırakmayalım” 

SAVAŞIN YIKICI ETKİSİNİ HAFİFLETMEYE ÇALIŞIYORUZ 

Suriye’nin harabeden farksız  “2011 yılında rejimin baskı ve katliamlarıyla başlayan Suriye krizi, iç savaşın da ötesinde artık onlarca ülkenin dahil olduğu büyük bir savaşa dönmüş durumda. Suriye’deki savaş, vahim bir insani krize sebep oldu. Kimyasal silahlar ve bombalar hiç çekinmeden kullanıldı. Kadim şehirler yerle bir edildi; 500 binden fazla insan hayatını kaybetti. 5 milyondan fazla insan başka ülkelere sığındı. Halen 13.5 milyon kişi insani yardıma ihtiyaç duyuyor. 2.8 milyon kişi savaştan dolayı engelli olarak yaşıyor. Binlerce yıllık geçmişiyle farklı kültürlere ev sahipliği yapan Suriye harabeden farksız. İnsani durumun gittikçe kötüleştiği topraklar büyük bir yıkım yaşıyor. İHH İnsani Yardım Vakfı olarak, krizin başlangıcından bu yana hem Suriye içerisinde yerinden edilen hem de ülke dışına göçen mültecilerin mağduriyetlerini gidermek için gayret gösteriyoruz. Acil, barınma, giyim, eğitim, sağlık, gıda gibi ihtiyaçların karşılanması için gerçekleştirilen temel yardımların yanı sıra Suriye içerisinde kurduğumuz yetimhane, su kuyusu, fırın, konteyner kent, aşevi, değirmen, hastane gibi kalıcı eserlerle mağdur Suriyeliler üzerindeki savaşın yıkıcı etkisini hafifletmeye çalışıyoruz

MİLYONLARCA İHTİYAÇ SAHİBİ YOLUMUZU GÖZLÜYOR 

Suriyelilerin savaş haricinde açlık ve barınma sorunu ile karşı karşıya kalmıştır “Suriye’de, başta çocuklar olmak üzere kadın, yaşlı ve hastaların hayata tutunabilmeleri için temel gıdaların acil ulaştırılması şart. Savaş sebebiyle göç etmek zorunda kalan milyonlarca insan yıllardır zor şartlarda yaşıyor. Kış geldiği için ise dondurucu soğuk ve yağmur şartları daha da zorlaştırıyor. Maddi imkansızlıklar sebebiyle bot, mont, battaniye, soba ve kömüre ulaşamayan yüz binlerce aile var. Yağmur yağdığında kamplar çamurla doluyor ve çadırdan çıkıp yürümek dahi mümkün olmuyor. Kış ayının içerisindeyiz. Milyonlarca ihtiyaç sahibi yolumuzu gözlüyor. Bağışlarınızla, kardeşlerimizi dondurucu soğuklara karşı yalnız bırakmayalım. Bu kampanyaya destek verelim Hakkarililerden güçlü bir destek talebimiz var
Bağış yapmak isteyen ve bize   ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgileri: 

HAKKARİ IHH İNSANİ YARDIM DERNEĞİ 

Şube kodu:0299

Hesap no: 914480315001

IBAN NO: TR2300 0100 0299 9144 8031 5001
İLETİŞİM: 0549 716 77 30
                  0545 621 47 30
İHH’nın banka hesaplarına, online olarak internet sitesine veya  Hakkari İHH Merkezimiz olan Kaya Plaza 4. Katta  gelip yardımda bulunabilirsiniz.

hihh.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.