İHD’den Yüksekova’da uyuşturucu kullanımı ile ilgili rapor

İHD’den Yüksekova’da uyuşturucu kullanımı ile ilgili rapor

İnsan Hakları Derneği, Yüksekova’da uyuşturucu kullanımına ilişkin hazırladığı raporu basın ile paylaştı.

İnsan Hakları Derneği Hakkari Şubesi, Yüksekova’da uyuşturucu kullanımına ilişkin rapor hazırladı. 12 sayfadan oluşan rapor, basın açıklaması ile duyuruldu. İHD Yüksekova Şubesi’nde yapılan basın açıklamasına Hakkari Barosu ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği de katıldı.

Basın açıklamasını İHD Sekreteri Pınar Şen okudu. Uyuşturucu kullanımına ilişkin raporun içeriği hakkında bilgi veren Şen, çözüm yollarına ilişkin önerilerini sıraladı.

Şen, “Kesinlikle madde bağımlılığı ile alakalı bilgilendirmenin yeterli bir düzeyde olması gerekiyor. Bölgedeki mevcut STK’ların hukuk komisyonlarından destek alınması gerekiyor. Sadece Milli Eğitim Bakanlığı minvalinde izlenmemesi lazım. İletişim ve sosyal faaliyetlerin arttırılması ve toplumsal sevgi bağlarının güçlendirilmesine yönelik faaliyetlerin başlatılması, risk haritalarının oluşturulması, ekonomik bağımsızlığın ilan edilmesi yönünde imkanların yaratılması önemlidir. Uyuşturucu kullanımının yaygınlaştırılmasının önüne geçebilmek adına herkesin bilinçlendirilmesi  gerektiğini düşünüyoruz. Çözüm oluşturabilmek ve gençliğimizi yeniden kazanabilmek adına bütün platformlara çağrı yapıyoruz” şeklinde konuştu.

1-447.webp

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.