Hürriyet: MİT Başkanı İbrahim Kalın oldu

Hürriyet: MİT Başkanı İbrahim Kalın oldu

Hürriyet gazetesi, eski Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın MİT Başkanlığı görevine getirildiğinin netlik kazandığını aktardı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan’ın Dışişleri Bakanlığı görevine getirilmesinden sonra yerine gelecek ismin İbrahim Kalın olduğunun netlik kazandığı aktarıldı.

Hürriyet'ten Özgür Cebe'nin haberine göre eski Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, MİT Başkanlığı görevini resmi olarak yarın MİT’in Kale’deki merkezinde Hakan Fidan’dan devralacak.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Benim sır küpüm" dediği Hakan Fidan, MİT Başkanlığı görevini 13 yıl boyunca kesintisiz şekilde sürdürmüştü. 

2009'da Dış Politikadan Sorumlu Başbakan Başdanışmanlığı görevine getirilen İbrahim Kalın, Ocak 2010'da kurulan Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü'nün de ilk koordinatörü olmuştu. 2012 yılında Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevine getirilen Kalın, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atanmıştı. 2014 tarihinde Erdoğan tarafından Büyükelçi sıfatı verilerek Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü tayin edilen Kalın, 2018 yılından itibaren Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Başkan Vekilliği ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevlerini de yürütüyordu.

Kalın'ın dün Twitter profil fotoğrafını "karanlık" bir fotoğrafla değiştirmesi dikkat çekmişti. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.