Hollanda ‘uçan ambulans’ gönderiyor

Hollanda ‘uçan ambulans’ gönderiyor

Hollanda yaralı depremzedeler için Türkiye’ye 70 kişilik ‘uçan ambulans’ gönderiyor

Hollanda Savunma Bakanlığı, Türkiye'de depremden etkilenen yaralıların diğer illerdeki hastanelere taşınması için afet bölgesine, hava ambulansı olarak düzenlenen bir C-130 nakliye uçağı gönderiyor.

Hollanda Savunma Bakanı Kasja Ollongren, uçan ambulansın bu sabah Türkiye’ye hareket edeceğini, bunun için tüm hazırlıkların tamam olduğunu bildirdi.

Ambulansa dönüştürülen ve aynı anda 70 hasta taşıyabilen Hollanda Hava Kuvvetleri’ne ait C - 130 nakliye uçağı, sabah saatlerinde Eindhoven Havalimanı’ndan hareket edecek.

Uçan ambulans, deprem bölgesindeki yaralıları, Türkiye’nin diğer kentlerindeki hastanelere taşıyacak.

Uçakta 2 doktor ve 6 hemşireden oluşan Hollanda sağlık ekibi ile çok sayıda tıbbi malzeme ve ilaç da yer alacak.

Bakan Ollongren, Hollanda Silahlı Kuvvetleri’nde, Türkiye’deki depremde ailesini ve yakınlarını kaybeden personelin bulunduğuna işaret ederek, bu nedenle Türkiye’nin yardım çağrısına ivedilikle yanıt verdiklerini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.