HGC Gazeteci Tuğan'ı mezarı başında andı

HGC Gazeteci Tuğan'ı mezarı başında andı

Hakkari Gazeteciler Cemiyeti yönetimi Fransa'da yaşayan ve 2016 yılında hayatını kaybeden Hakkarili gazeteci Ferhat Tuğan'ı ölümünün altıncı yılında mezarı başında andı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

4 Haziran 2016 tarihinde Fransa’nın Dunkerque kentinde hayatını kaybeden Hakkarili Gazeteci Ferhat Tuğan ölümünün 6. yılında mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Tuğan’ın Yukarı Mezran Mahallesi’nde Kêlî Kesk aile Mezarlığındaki kabri başında düzenlenen törene, Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakan Taş ile Cemiyetin yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Anmada kısa bir açıklama yapan HGC Başkanı Hakan Taş, genç yaşta kaybettiğimiz Hakkarili Gazeteci Ferhat Tuğan'ın başarılı bir gazeteci olduğunu, söyledi. 

'Doğruların peşinde giden meslektaşımız Ferhat Tuğan'ı unutmadık' diyen Taş "Ferhat çok başarılı, onurlu bir gazeteciydi. Hep doğruların peşindeydi. Genç yaşında kendisini kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Allah  rahmet etsin" ifadelerini kullandı.  

FERHAT TUĞAN KİMDİR?

İstanbul'da gazetecilik okuyan Tuğan mezun olduktan sonra burada çeşitli basın kuruluşlarında çalıştı. 1991 yılından itibaren Rojname gazetesinde sporla ilgili makaleler yazdı. Bir süre sonra Amerika'ya giden Tuğan Amerikan'nın Sesi radyosunda Kürtçe servisinde çalıştı.

2008 yılında KURD1 televizyonunun kurulması ile Fransa'ya yerleşen Tuğan, son dört aydır Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü ile Kürt göçmenler arasında tercümanlık yapıyordu.

Tuğan evli ve iki çocuk babasıydı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum