Tekin: Hakkari'de deprem için hiçbir tedbir alınmamış

Tekin: Hakkari'de deprem için hiçbir tedbir alınmamış

Hakkari Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin Hakkari'de olası bir deprem için hiçbir tedbir alınmadığını söyledi.

Maraş'ta 6 Şubat günü yaşanan depremler 10 kentte yıkıma neden oldu. Uzmanlar, Maraş bölgesinde deprem beklendiğini günler öncesinden haber vermişti. Aynı uzmanlar bugünlerde yaptıkları açıklamalarda deprem öngörülen yerlerden birinin de Hakkari yöresi olduğunu sürekli dile getiriyorlar.

JMO 2021'de uyardı!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası 2021 yılında yayınladıkları raporda Hakkari kent merkezi ile birlikte Şemdinli ilçesi merkezi ile Hakkari’ye bağlı 20’yi aşkın belde veya köyün doğrudan fay zonu üstüne olduğu, gerekli tedbirler alınmazsa büyük can kayıplarının yaşanabileceği uyarısında bulunmuştu.

'Hiçbir önlem alınmadı'

Hakkarililer, olası bir depreme karşı Hakkari merkez ve ilçelerinde gerekli tedbirlerin alınıp alınmadığını merak ederken bu konuyla ilgili sosyal medya üzerinden açıklama yapan Hakkari Esnaf Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Muharrem Tekin önemli bir iddiada bulundu. 

Hakkari için yapılan deprem uyarılarının dikkate alınması gerektiğinin altını çizen Tekin, olası bir deprem için Hakkari'de hiçbir tedbirin alınmadığını ifade etti.

Hakkari Valiliği ve belediyeler tedbir aldı mı?

Hakkari Valiliği başta olmak üzere, kaymakamlıklar ve bütün belediyelerin gerekli tedbirleri acilen almaları gerektiğini söyleyen Tekin alınması gereken tedbirleri ise şöyle sıralıyor:

  • "Toplanma alanları oluşturulmalı ve alt yapıları yapılmalıdır.
  •  Yeteri sayıda AFAD kurtarma ekipleri oluşturulmalıdır. 
  • Çadır kentlerin kurulacağı alanlar belirlenmelidir. 
  • Belediyeler olası bir afet durumunda kurtarma ekipleri için bütün ekipmanları yeteri sayıda bulundurmalıdır. 
  • Halk, depreme karşı hazırlık ve duyarlılık konusunda bilgilendirilmelidir.
  • İlk müdahale için ilgili kurumlar her zaman hazır durumda olmalıdır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum