HDP'li Ersoy, İranlı kadınlara destek için saçını kesti

HDP'li Ersoy, İranlı kadınlara destek için saçını kesti

HDP Milletvekili Oya Ersoy, İranlı kadınların mücadelesine destek için Meclis'te saçını kesti: "İran'da, Türkiye'de, her yerde kadınlara eşitlik ve özgürlük istiyoruz."

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, İranlı kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesine destek için Meclis'te düzenlediği basın toplantısında saçlarını kesti. Ersoy, her yerde kadınlara eşitlik ve özgürlük istediklerini söyledi. 

Oya Ersoy basın toplantısında, İran'da, 22 yaşındaki Mahsa Jîna Amini'nin 'başörtüsü kurallarına uymadığı' gerekçesiyle 'ahlak polisi' tarafından gözaltına alındıktan sonra katledilmesinin ardından tüm dünyada kadınların isyanda olduğunu ifade etti.

İran'da kadın direnişi başladığından bu yana 200'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini ve en az 5 bin kişinin tutuklandığını belirten Ersoy, İranlı kadınların yanında olduklarını dile getirdi. Ersoy, Türkiye'de de kadınlar için eşitsizlik ve şiddet olduğunu söyledi. 

Kadın düşmanlığı ve erkek egemenliğinin tüm dünyada ortak olduğunu ifade eden Ersoy, "İran'da, Türkiye'de, her yerde kadınlara eşitlik ve özgürlük istiyoruz" dedi.

Ersoy daha sonra, "İranlı kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesine destek" için kürsüde saçını kesti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.