HDP'li Dede meclisten seslendi

HDP'li Dede meclisten seslendi

Hakkari Milletvekili Sait Dede, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, tutuklanan eski Hakkari Belediye Eşbaşkanı Cihan Karaman ile 20 Ocak 2023 tarihinde Yüksekova Adliye Binasında hayatını kaybeden Ferhat Atılgan'ı gündeme getirdi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı konuşmada geçtiğimiz günlerde aldığı hapis cezası sonrası tutuklanarak cezaevine gönderilen Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Cihan Kahraman ve Yüksekova'da Adliye binasından atlayarak intihar ettiği iddia edilen Ferhat Atılgan'ı gündeme getirdi.

Seçim atmosferine girildiğini belirten Dede, eski Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Cihan Kahraman'a verilen hapis cezasını hatırlattı: "İstinafta bozulmasına rağmen aynı mahkeme on yıl ceza verdi ve mesaj verir gibi hükümle beraber tutuklama yaptı. Yıllardır duruşmalara girip çıkan, her celsede hazır olan Cihan Kahraman'ı verdiği hükmün kesinleşmesini beklemeden cezaevine gönderdi. Peki, Cihan Kahraman kimdir? Cihan Kahraman, 2019 yerel seçimlerinde AKP tarafından aday gösterilen vali yardımcısını yani kayyumu sandığa gömen kişiydi. Hani tutuklama bir tedbirdi? Peki, neden yargılama devam ederken bu tercih edildi? Bunun nedeni çok açık, seçim atmosferine girilmiştir ve bu tutuklama bir seçim çalışmasıdır." dedi. 

'Suç ve cezalar siyasi konjonktüre göre değil, evrensel ilkelere göre olmalıdır' diyen Dede, yargının içine düştüğü durumu eleştirdi ve toplumun adalet duygusunu onarılmaz bir biçimde yaralandığını savundu.

Meclis Kürsüsünden Yüksekova Adliye Binasında hayatını kaybeden Ferhat Atılgan'ın fotoğrafını gösteren Dede, "Bakın, bu fotoğrafta gösterdiğim genç, Ferhat Atılgan; artık aramızda değil, kendi canına kıydı. 20 Ocak 2023 tarihinde Yüksekova Adliyesine giden 26 yaşındaki Ferhat Atılgan savcının odasında gözetim altındayken, fiilî olarak devletin gözetimindeyken 3'üncü kattan atlayarak hayatına son verdi. 26 yaşındaki bir gencin hayalleri, umutları, geleceğe dair planları adliye binasında sona erdi. Karar verilmişti, sulh ceza sadece formaliteydi. Yazıklar olsun insanların adalet duygusunu katledenlere" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.