HDP'den Sakarya'daki saldırıya tepki
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari il örgütü Sakarya'da mevsimlik işçilere yönelik saldırıyı kınadı.
HAKKARİ OBJEKTİF HABER
HDP Hakkari İl Binası önünde Partinin İl Eşbaşkanları Sipan Turan ve Sinan Kaya ile parti yöneticilerinin katılımıyla basın açıklaması düzenlendi.
Açıklamayı okuyan HDP Hakkari İl Eşbaşkanı Sinan Kaya, dün yaşamlarını idame ettirmek için mevsimlik işçi olarak Mardin’den Sakarya’ya geçen Kürt işçilere yönelik bir saldırı gerçekleştirildiğini söyledi.
Bu saldırıyı kabul etmediklerini belirten Kaya, saldırıya çanak tutanları sert bir dille eleştirerek, "Kendisi dışındaki herkesi terörize eden bu hükümet halkları ötekileştirerek din, dil, ırk vb. argümanları kullanarak halkları birbirine düşman etme dışında tek bir icraatı sergilememektedir. Sakarya da gelişen bu ırkçı saldırının ardından Sakarya valiliği bir açıklama yapmış olayı tamamen farklı bir mecraya taşıma gayretinde bulunmuş. Vekillerimizin bu saldırıya uğrayan mağdurlarla yaptığı görüşme Sakarya valiliğinin yapmış olduğu algı operasyonunu boşa çıkarıyor. AKP Sakarya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ali ihsan Yavuz Sakarya'nın tam bir huzur kenti olduğu söylemine binaen şunu söylüyoruz. Bundan 2 yıl önce 16 Aralık 2018 de Kadir Sakçı ve oğlu Burhan Sakçı, Ocak 2020 de Şirin Tosun adlı yurttaşımız sırf Kürt oldukları için Sakarya’da katledilmedi mi? Hani huzur kenti? Sakarya’nın Akyazı ilçesinde tecavüzcü tarikatı liderinin 12 yaşındaki çocuğa yönelik gelişen cinsel istismarına, tecavüzüne ses çıkarmayan bu ahlak yoksunları, kucağında çocuğu olan bir anneye hunharca saldırması ahlaksızlıktan, edepsizlikten başka bir şey değildir. Türk ve Kürt halklarının arasına nifak tohumları sokmaktan vazgeçin, hepiniz suçlusunuz, o saldırının asıl faili sizsiniz, Mardinli ailemize özellikle kucağında çocuğu olan annemize yönelik gerçekleşen bu hunharca saldırıyı lanetlediğimizi belirtmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.
