HDP'den Karaman'ın tutuklanmasına tepki

HDP'den Karaman'ın tutuklanmasına tepki

HDP Hakkari İl Örgütü yerine kayyum atanan ve ikinci kez tutuklanan Belediyesi Eşbaşkanı Cihan Karaman’ın tutuklanmasına tepki gösterdi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'de 15 Ekim 2019 tarihinde yapılan ev baskınıyla gözaltına alındıktan 2 gün sonra tutuklanan yerine kayyım atanan Hakkari eski Belediye Eşbaşkanı Cihan Karaman hakkında, “Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” iddiasıyla açılan davanın ardından yeniden tutuklandı. 

Karaman’ın tutuklanmasının ilişkin Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl örgütü, binaları önünde basın açıklaması düzenledi.

Açıklamaya HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il örgütü, Barış Anneleri Meclisi ve partililer katıldı.

Açıklamada konuşan HDP Merkez ilçe Eşbaşkanı Sinem Seven, Eski Belediye Eşbaşkanı Cihan Karaman'ın tutuklanmasına tepki gösterdi. 

iktidarın seçilmişlere yönelik tutumunu eleştiren ve yargı eli ile halkın kazanımlarına saldırıldığını savunan Seven, "Bu saldırılar elbet bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Bugün yüzlerce siyasetçimiz binlerce çalışanımız tutuklansa da, bu halk mücadeleden vazgeçmeyecek, bayrağı zafere taşıyacaktır. Kayyum atamalarıyla başlanılan anti-demokratik süreç, bir üst aşamaya taşınarak, parti kapatma davasının açılması ile zirve noktasına ulaşmıştır" ifadelerini kullandı. 

Image

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.