HDP Hakkari İl Örgütünden 'Gerginlik' açıklaması

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Örgütü, çocukları dağa kaçırıldığı iddiasıyla parti binası önüne gelen aileler arasında çıkan gerginliğe tepki göstermek amacıyla basın açıklaması düzenledi.

Yaşanan gerginliğin ardından HDP İl Örgütü basın açıklamasıyla provokasyonu kınadı. İl binası önünde yapılan basın açıklamasına HDP İl Eş Başkanları Lokman Özdemir, Hümeyra Armut, Belediye Eş Başkanı Cihan Karaman, Merkez İlçe Eş Başkanı Sinem Seven ve partililer katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Merkez İlçe Eş Başkanı Sinem Seven,” Hakkari’de  son altı  yıldır 15 günde bir Hakkari  valiliği  tarafından   tüm eylem ve etkinliklerin  yasaklanmasına rağmen AKP ve MHP dışında kalan herkesin tüm anayasal hakları    yasaklanıyor” dedi. Her fırsatta dedikleri "Hakkari’de hayat var" sloganı halkımız tarafından "Hakkari’de Yandaşa rant ve hayat var" şeklinde yorumlanmaktadır diyen Seven,” Halkımıza ve muhalif gördükleri her kesime her türlü  etkinlik yasakken, her hafta Partimizin önüne getirilip demokratik eylem adı altında hakaret ve provokasyon yapan gruplar için bütün kentin trafiği bizzat polis eliyle felç edilmesi, partimizin bulunduğu sokak saatlerce ablukaya alınarak  tüm çevre esnafı mağdur edilip esnafa hakaretler edilmektedir. Partimizin ve çevre esnafının camlarına taş atılmaktadır” Seven açıklamasını şu şekilde sürdürdü,” Tüm bu durumlar emniyet birimlerinin gözü ve kameralar önünde yapılıyorken hiç bir müdahale ve işlem yapılmamaktadır. Bu durumlarla ilgili basın üzerinden defalarca  res’en suç duyurusunda bulunmamıza  rağmen  bu güne kadar herhangi bir işlem yapılmamıştır. Bugün  aynı grubun  emniyet birimlerinin ve kameralar karşısında  çevre esnafına hakaret ederek saldırdıkları görülmüştür.  Hakkari Valisine ve Cumhuriyet  başsavcılığına  buradan sesleniyoruz, süreklileşen ve her  hafta  olağanlaştırılan bu durumların önüne geçmek için tedbir almaları ve hukuki olarak gerekli incelemelerin başlatılması için video kayıtlarının istenmesi” Bu durumun hangi amaçlar için yapıldığı halkımız tarafından da net görülmektedir. HDP olarak tüm bu uğursuz politikalara karşı,  gücümüzü halkımızın sarsılmaz iradesinden alarak her fırsatta bu ve benzeri kirli politikaları teşhir etmeye devam etmekteyiz. Halkımızın sahip olduğu bilinç düzeyi, tüm bu ve benzeri  provokasyonları geçmişte olduğu gibi bu günde boşa çıkaracak güçtedir. Partimizin önüne Emniyet birimlerinin öncülüğünde getirilip demokratik eylem adı altında emniyet birimlerinin gözü önünde suç teşkil eden hareket ve söylemlerde bulunan bu grupların bunları kendilerine vaat edilen çeşitli menfaatler    karşılığında yaptıkları tüm toplum tarafından dillendirilmektedir. Parti olarak yapılan hukuksuzluklara karşı basın üzerinden savcılıkların soruşturma başlatması için basın üzerinden defalarca suç duyurularında bulunduk. Bu vesile ile  provokasyonlara alet olan bu insanlara da seslenmek istiyoruz, lütfen kendinizi bu  oyunlara alet etmeyin, daha önce beraber ıslandıkları, beraber yürüdükleri  insanları çıkarlarına ters düştükleri anda nasıl sattıklarını hep beraber gördük, sıkıştıklarında yanıltıldık diyerek günah keçileri bulma konusundaki yeteneklerini hep birlikte gördük, dün kara dediklerine bu gün ak demekte hiç beis görmüyorlar. Gelin hep beraber barış ve kardeşliği haykıralım, gelin hep beraber karar verici durumda olan TBMM’ye  seslenelim Savaşa hayır, yaşasın Barış diyelim” ifadelerini kullandı.

Kaynak Linki = https://www.colemerghaber.com/haber/hdp-parti-binalari-onunde-provokasyon-cikaran-ailelere-tepki-gosterdi-17140

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum