HDP Hakkari İl Örgütü; ''Leyla Güvene verilen ceza düşman hukukudur''

HDP Hakkari İl Örgütü; ''Leyla Güvene verilen ceza düşman hukukudur''

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İL Örgütü, eski Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e verilen cezayı düşman hukuku olarak niteleyerek basın açıklaması düzenledi.

HDP İl binası önünde düzenlenen açıklamaya İl Eş Başkanları Lokman Özdemir, Hümeyra Armut, İlçe Eş Başkanları İsmail Seven, Sinem Seven ile partililer katıldı. 

‘Leyla Güven hakkındaki düşmanca kararı tanımıyoruz’ başlıklı basın açıklamasını okuyan Parti üyesi Kadir Şahin şu ifadeleri kullandı:

“Geçtiğimiz yıl milletvekilliği hukuksuzca düşürülen DTK Eşbaşkanı, Hakkari Milletvekilimiz Leyla Güven’e Diyarbakır’da yargılandığı davada verilen 22 yıl 6 ay hapis cezası uygulanan düşman hukukunun sonucudur” Bu kararla yargı organları bir kez daha iktidarın çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini göstermiştir diye Şahin,” Bu düşmanca karar sadece Leyla Güven’e, sadece DTK’ye değil tüm Kürtlere ve tüm muhalefete yöneliktir” Leyla Güven’in hayatını barışa adamış bir mücadele insanı olduğunu ifade eden Şahin,” Güven onur abidesidir. Cezalarla, tutuklamalarla ne Leyla Güven ne de biz mücadeleden vazgeçmeyiz. Leyla Güven’in eşbaşkanlığını yürüttüğü Demokratik Toplum Kongresi, bu toprakların barışa kavuşması için en kritik dönemlerde rol almış; sivil, demokratik bir kurumdur. DTK demokratik müzakere, çözüm ve barış girişimlerinin muhatabıdır. İktidar bu kararla çözümsüzlükte ısrar edeceğini bir kez daha göstermiştir” Şahin şu şekilde devam etti; DTK gibi bir kurumu böylesi yöntemlerle kriminalize etmek boşa kürek çekmektir. Bu, yakın tarihte de onlarca kez denenmiş, sonuç hep aynı olmuştur. Kürtlerin hak ve barış mücadelesine her saldırı halk nezdinde cevabını almıştır”   Hakkari halkının oyları ile seçilmiş Leyla Güven"e verilmiş bu cezaların siyasi kararlar olduğunu bilen Hakkari halkı nezdinde .bu kararlar yok hükmünde olup bizler Leyla Güven"i seçilmiş Millet vekili olarak irademiz görmeye devam edeceğiz. Halkın Vekillerinin rehin alındığı, rant guruplarının vekili olup Ankara’da ihale takipçiliği yapanların  el üstünde tutulduğu bir adalet  sisteminin ahlaki  vicdani ve hukuki bir yönü yoktur. Daha önce 22 yıl hapis cezası bulunan Hakkari milletvekilimiz  Leyla Güven’e  son verilen ceza ile birlikte toplam 27 yıl hapis cezası verilmiştir. Yargıyı tamamıyla iktidara yedekleyen ve tam bir keyfiyet alanına dönüştüren AKP-MHP iktidarı, yaşamı direniş ve mücadele ile geçmiş olan  Milletvekilimiz Leyla Güven şahsında Kürt halkından yargı yoluyla intikam almaya çalışmaktadırlar. Bizler bu hukuk dışı ve meşru olmayan kararı halklar ve partimiz nezdinde yok sayıyoruz” diye konuştu. 

Açıklamanın ardından partililer “Leyla Güven Onurumuzdur” sloganları atarak parti binasına geçti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.