HDP, bugün gerçekleşecek kongreyle yeni eş başkanlarını seçecek

HDP, bugün gerçekleşecek kongreyle yeni eş başkanlarını seçecek

HDP, bugün gerçekleştireceği kongre ile yeni eş başkanlarını belirleyecek. Kapatma davası ile karşı karşıya olan partinin siyasi alandaki mücadelesini Yeşil Sol Parti'ye devretmesi bekleniyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 6’ncı Olağanüstü Kongresi’ni bugün Ankara Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirecek.

Hakkında yürütülen kapatma davası Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde sonuçlanma aşamasında olan HDP, olağanüstü kongre ile yeni ve sembolik bir yönetim belirleyecek.

Partinin tüm kurullarını gelecek ay Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’ne (Yeşil Sol Parti) taşıyacak HDP, daha sonra kapatma davasının sonuçlanmasını bekleyecek.

HDP kongresinde seçilecek yeni eş genel başkanlık görevi için isimler netleşmiş, HDP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Sultan Özcan ile Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Kurulu üyesi Cahit Kırkazak'ın olacağı belirlenmişti.

Özcan, DW Türkçe'ye yaptığı kısa açıklamada, HDP'nin tüzel kişiliği ile devam edeceğini ancak mücadele mirasını Yeşil Sol Parti ile sürdüreceğini belirterek bu nedenle HDP için şu anda yapılan 'soğutma, uyutma' yorumlarının durumu tam olarak karşılamadığını belirtti.

whatsapp-image-2023-08-27-at-10-11-55.jpeg

ÖZCAN: HDP, YEŞİL SOL PARTİ İLE YOLUNA DEVAM EDECEK

Selma Özcan, "HDP tüzel kişiliği ile kendi varoluşunu devam ettirecek. Ama bir mücadele örgütü olarak hem Meclis'te hem de halk düzeyinde yoluna Yeşil Sol Parti ile devam edecek" dedi.

Eylül'de yapılacak Yeşil Sol Parti kongresinde ise HDP yönetiminin Yeşil Sol Parti'ye taşınma kararının büyük olasılıkla onaylanması planlanıyor. Bugün yapılacak kongrede, eş başkanların yanı sıra HDP Parti Meclisi ve Merkez Disiplin Kurulu için de seçim yapılacak.

Buldan ile Sancar yeniden eş başkanlığa aday olmayacaklarını daha önce açıklamışlardı. Öte yandan Yeşil Sol Parti seçimlerden sonra başlattığı eleştiri-öz eleştiri süreci ve yeniden yapılanma çalışmalarının ikinci aşaması olan halk toplantılarını önceki gün tamamladı. 

Kaynak:Artıgerçek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.