HATSO Başkanı Taş'tan Yazıcı’ya ziyaret
Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanı Servet Taş, bir dizi temas ve görüşme için bulunduğu Ankara'da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’yı ziyaret Etti!
HAKKARİ OBJEKTİF HABER
Ankara’da çeşitli temaslarda bulunan HATSO Başkan Servet Taş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Hayati Yazıcı’yı makamında ziyaret etti.
HATSO^dan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Durankaya Beldesi, Geçitli ve Aksu Köyleri güzergâhından Van'a 100 kilometrelik bir mesafe olduğunu belirten Taş, bu güzergâhta hem karayolu hem de demiryolu ulaşımı hayata geçirilmesini istedi.
Özellikle inşaat ve gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalarımız başta olmak üzere diğer sektörlerdeki işletmelerimizin karayolundan ziyade demiryolu ulaşımı ile ilimize getirecekleri malzemelere yüklenen nakliye maliyetlerinden büyük fayda elde edilecektir.
Ekonomik ve sosyal başta olmak üzere her alanda ilimizin kalkınmasına büyük ivme kazandıracak Hakkari-Van alternatif karayolu ile demiryolu ulaşımının kısa zamanda hayata geçirilmesi için konunun Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a iletilerek, heyet olarak ziyaret programı düzenlemeyi planlayıp, görüşme sağlanması hususundaki taleplerini dile getirdiğini belirtti.
