Hakkari'yi gururlandıran atama!

Hakkari'yi gururlandıran atama!

Hakkari Fen Lisesi Müdürü Mesut Artuş, Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlen ve 4 bin adayın katıldığı müfettişlik sınavını başarı ile geçerek müfettiş olarak atandı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği ve yaklaşık 4 bin öğretmenin katıldığı müfettişlik sınavı sonuçlandı.

Hakkari'den sınava katılan Fen Lisesi Müdürü Mesut Artuş, sınavı geçen 300 kişi arasına girerek büyük bir başarıya imza attı.

Ataması sonrası 4 yıldır müdürlük yaptığı Fen Lisesi öğretmen ve öğrencilerine veda eden Mesut Artuş, "Mesleğimizin gereği olarak farklı zamanlarda, farklı yerlerde ülkemizin geleceği olan öğrencilerimize farklı statülerde hizmet etme şerefine nail oluyoruz. Bu hizmetlerin kuşkusuz en önemli olanlardan biri de Fen Lisesi'nde çalışabilme şansı elde etmektir. Evet, bir eğitimci için Fen Lisesi'nde çalışmak bir şanstır. Çünkü Fen Lisesi öğrencisiyle, velisiyle, misyon ve vizyonu ile bir ilin eğitim vitrinidir" dedi. 

Dört yıl boyunca kentin en önemli eğitim kurumlarından biri olan Fen Lisesi'nde öğrencileri gelecek güzel günlere hazırlama gayreti içinde olduğunu belirten Artuş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kalbi öğrenme aşkıyla atan öğrencilerle duyarlı velilerle ve fedakâr meslektaşlarımla anlamlı uğraşlar verebilme gayretinde olduk. Görev yaptığım bu süreçte Ailem gibi gördüğüm ve fedakârca çalışan Fen Lisesi'nin tüm personeline, Sorumluluk bilinciyle her gün severek dersine gelen tüm öğretmen arkadaşlarıma, aile olabilmenin getirdiği samimiyet ve özveriyle Fen Lisesini bugününe taşımama destek olan idareci arkadaşlarıma, her konuda bizden desteğini esirgemeyen Okul Aile Birliğimizin tüm başkan ve üyelerine, her birini evlat bilip üzerine titrediğim öğrencilerime, onların saygıdeğer ailelerine yürekten teşekkür ediyorum. Yine Bu süreçte yaşadığım bütün sıkıntılarda en büyük destekçilerim değerli eşim ve rehberliği ile bize yol gösteren ve her derdimizle dertlenen İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Bilal Gür'e de teşekkürü bir borç bilirim.

Kolay olmadı dört yüz elliye yakın anne-babanın ümidine sahip çıkmak. Onların emanetine emin olmak, biricik yavrularına yol gösterip, gözlerinde bir sevinç parıltısına vesile olmak kolay olmadı. Vesile olduysak ne mutlu bize. Bu alacağım en büyük mükafattır. Daha iyi bir eğitim için, Fen Lisesi'nin gerçek anlamda kurumsallaşması için Fen Lisesi Müdürlüğüne atandığım zaman ile ayrıldığım zaman arasındaki gözle görülür farkın mukayesesini siz değerli velilerimin ve sevgili öğrencilerimin takdirine bırakıyorum. Bu konuda vicdanen rahat olduğumu bilmenizi isterim. Fen Lisesi misyon ve vizyonuna yakışır bir okul ve pansiyon bıraktığımı gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

Sevgili öğrencilerim ve değerli paydaşlarım, belki bilmeyerek de olsa birilerinin kalbini kırmış, belki birilerini üzmüş olabilirim. Ama bu durumun nefsi bir durum olmadığını, asıl niyetimin daha iyi bir dünya, daha iyi bir Türkiye ve daha iyi bir Hakkâri için öğrencilerime bir şeyler katabilmek olduğunu bilmenizi isterim. Bu güne kadar bu niyetimden sapmadım. Rabbim bundan sonra da beni bu niyetime sadık kalmayı nasip etsin inşallah.

Sevgili öğrencilerim, bugün ömrümün en yorucu ama en verimli ve birilerine faydalı olma gayretiyle dört yıl çalıştığım Fen Lisesi'ndeki veda günümdür. inanıyorum ki aynı ortamda olmasak da; aynı sevgide, aynı hasrette yarının aydınlık günlerinde tekrardan bir olacağız, birlikte olacağız... Ben size güzel ahlakı bırakıyorum, umarım kişiliğinize nakşedersiniz. Ben size bilimi bırakıyorum, umarım son güne kadar peşinden gidersiniz.

Ben size kutsal değerlerimizi bırakıyorum, umarım onlara bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkarsınız. Sizden de kalbime gülücükler aldım, parlayan gözlerinizden güneşin ferahlığını aldım, minicik kalplerinizden gerçek sevgiyi aldım."

Artuş; 4 yıl TOBB Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi Pansiyon Müdürlüğü görevinde bulunmuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum