Hakkari'nin 'Saklı Cenneti' Kaval Şelalesi büyülüyor

Hakkari’de havaların ısınmasıyla birlikte yeşilin tonlarının görsel şölen sunduğu doğasıyla büyüleyen Kaval Şelalesi ziyaretçilerin akınına uğruyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari kent merkezine 50 kilometre uzakta bulunan ve her mevsim ziyaretçilerine ayrı bir manzara sunan Kaval (Sineber) Şelalesinde sular yeniden çağlıyor.

Doğal oluşumu ve metrelerce yükseklikten akan suyu ile görenleri hayran bırakan Kaval köyü yakınındaki şelaleye giden doğaseverler, suda yüzerek eğlenceli zaman geçiriyor.
Yörede 'saklı cennet' olarak adlandırılan şelale, havaların ısınması ile birlikte doğaseverlerin uğrak mekanı oldu.  

3728460-fotogaleri.png

Yaklaşık 20 metre yükseklikten akan şelaleye giden doğaseverler, Hakkari'de keşfedilmemiş birçok yerin olduğuna dikkat çekiyor ve tüm doğa severleri bölgeye davet ediyorlar.

Yaklaşık 10 yıldır dağcılık yapan doğasever Emekli öğretmen Kerem Onay, kentin hem kış sporları hem de doğa sporlarına elverişli bir yapıda olduğunu söyledi. 

Hakkari Objektif Haber aracılığı doğa severlere çağrı yapan Onay, Kaval Şelalesinin kentin sembollerinden biri olduğuna dikkat çekti ve ekledi: “Kaval Şelalesini Hakkari’nin turizm merkezi olarak görüyoruz. Burası 4- 5 yıldır bilinen bir yer. Buraya geldiğinizde tüm yorgunluğunuzu üstünüzden atlarsınız” 

Kaval Deresinden akan ve yazın sıcağına rağmen buz kesen şelalede yüzüp stres atan doğaseverler saatlerce yüzdü.

Hakkari’den geldiğini belirten Nevruz Tarhan,  serinlemek ve piknik yapmak için geldiğini belirtti. 

Melike Karacan ise çok güzel bir ortamı olan Kaval Şelalesine geldiği için son derece mutlu olduğunu ifade etti. 

‘Burası efsane güzel, Doğası bakir, her şey çok güzel’ diyen Karaca bütün doğaseverleri Kaval Şelalesine davet etti. 

CİSAD Doğa Kulübü aktivisti Cahit Şahin ise 15 kişilik ekibe rehberlik etmek için Kaval Şelalesine geldiğini buraya gelen herkesin hayranlıkla doğanın keyfini yaşadığını söyledi. 
Kaval Şelalesine gelen herkesin yeniden buraya gelmek istediğini belirten Şahin, organizasyona katılan ve destek veren herkese teşekkür eti. 

Her doğaseverin Sinebir Şelalesini gelip görmelerini tavsiye eden İbrahim Sak isimli vatandaş da eğlenceli bir gün geçirdiklerini dile getirdi. 

Şelale bölgesine yol yapılmasının doğayı tahrip edebileceği endişesi taşıdığını ifade eden Sak, doğamıza sahip çıkalım dedi. 

Kafileler halinde Kaval Şelalesine giden doğaseverler meşhur Geliya Kewalê parçası eşliğinde halay çekti.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum