Hakkarili Taksici: Evlere giren altın hırsılarını yakalattı

Hakkarili Taksici: Evlere giren altın hırsılarını yakalattı

Hakkari’de hafta sonları yapılan düğünlerde çektikleri fotoğraf ve videolarını sosyal medya hesapları üzerinden paylaşan kadınları takip eden hırsızlar 6 evi soydu. Taksicinin dikkati sayesinde hırsız polis tarafından gözaltına alındı.


Olay Hakkari’nin Pehlivan, Gazi ve Bulak mahallelerinde meydana geldi. 
Edinilen bilgiye göre Şırnak nüfusuna kayıtlı ismi öğrenilemeyen 2 hırsız Hakkari’de hafta sonları yapılan düğün törenlerine katılan kadınları takibe alarak evlerine dadandı. 


Çarşı merkezinde cep mendili sattıkları öğrenilen 2 hırsız iddiaya göre sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayın yapan hesapları takibe aldı. Hırsılar düğünde gözlerine kestirdikleri kadınları ise evlerine kadar takip etti. 
Hırsızlar bir akrabasının düğününden ayrılan ve Pehlivan mahallesindeki evine giden H.Kurt isimli kadını takibe aldı. Kadının düğün sonrası sağdıç evine gitmek için evinden ayrılmasını fırsat bilen hırsılar banyo penceresinden eve girdi. Hırsızlar evde bulunan altınlar ve nakit parayı alarak kaçtı. 
Acemi hırsızlar izini kaybetmek için çarşı merkezinde seyir halindeki bir taksiciyi durdurdu. Kendisinin memur olarak tanıtan hırsızlar Şırnak iline gitmek istediğini söyledi. Durumundan şüphelenen taksici ise polise haber vererek hırsızı yakalattırdı. 


“TAKSİCİNİN DİKKATİ HIRSIZI YAKALATTI”

Filmlere konu olacak ilginç hırsızlık olayını Colemerg Habere anlatan taksi şoförü N. Kurt,” Akasya durağında taksicilik yapıyorum. Olay günü hem akrabamız hem de komşumuz olan H.Kurt’un evine düğün sonrası hırsızlık olduğunu öğrenmiştim. Evin etrafında yine şüpheli birini görmüştük. Geçmiş olsun diye akrabamın evine gittim. Polis kapının önündeydi. Polisler şüpheli her hangi birinin görüp görmediğimizi sordu. Ben de kimsenin günahını almam ama şöyle şu tipte birini gördüğümü söyledim.  Olaydan bir buçuk saat üstünden geçtikten sonra nöbetçi şoförüm beni aradı. Bir yolcu var Şırnak’a gidecek. Kendisinin memur olduğunu söyledi. Yolcuyu ben Şırnak’a götüreceğim dedim. Evimin önüne gelmesini söyledim. Şoförüm direk sağlık AVM’nin önüne geldi. Ben de yolcunun yüzüne baktığım zaman daha önce mahallede gördüğüm şahıs olduğunu elbiselerinden tanıdım. Üzerinde aynı gömlek aynı mont vardı. Ben de çaktırmadan büyük abimi arayarak polis halen mahallede mi diye sordum. Abim evet polisin halen mahallede olduğunu söyleyince ben de şüphelinin benim araçta olduğunu söyledim.  Bir petrole giderek yakıt ve lastik bahanesi ile oyalandım.  3 dakika sonra polis beni aradı.  2 dakika sonra yola çık dedi.  Ana caddenin üzerine çıktım. Kantara gelince önden ve arkadan  polis araçları geldi. Aracımdaki şüpheliyi yakalayıp yere yatırdılar. Üst araması yapılınca ceplerinde para ve çok sayıda altın çıktı. Sabaha kadar ifade verdim. Şükür hırsızı yakaladık. Sosyal medyada paylaşım yapan kadınlar lütfen dikkat etsin” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.