Hakkarili Seyitoğlu ailesinden örnek davranış

Hakkarili Seyitoğlu ailesinden örnek davranış

Hakkari Kıran Mahallesinde iş adamı Mazhar Seyitoğlu’nun oğlu Ahmet Seyitoğlu, İşadamı Abdulkadir Seyitoğlu’un kızı Esma Seyitoğlu çiftinin düğü töreninde damat ve geline hediye kabul etmedi.

Seyitoğlu ailesi bastırdıkları düğün davetiyelerinde Hediye (Xelat alınmayacaktır) ibaresi bırakarak üçüncü defa yaptıkları düğün törenlerinde yine gelin ve damada hediye kabul etmeyerek bir ilke imza attılar.

Esma ve Ahmet çiftinin düğün törenine Düğün törenine Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Ak Parti İl Başkanı Abdulmuttaip Özbek, aşiretlerin kanaat önderleri, ilin illeri gelenleri, STK temsilcileri, Hakkari ve çevre illerden işadamları, siyasi parti temsilcileri, gazeteciler cemiyet başkanları, kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Vali Akbıyık, kanaat önderleri, ilin illeri gelenleri ve siyasi parti temsilcileri davetlilerle kol kola girerek halay çektiler. Kadınlar ise ayrı bir bölümde halay çekti. Binlerce kişinin katıldığı düğün töreninde hediye kabul edilmedi.

İşadamı Abdulkadir Seyitoğlu, Hakkari ve Çevre illerden düğünümüze iştirak ederek, bu mutlu günümüzde yanımızda olan herkese teşekkür ediyoruz dedi.

Seyitoğlu,” Hakkari’de de örf adet ve geleneklerimiz var. Bizlerde bu mutlu günlerimizde bir araya geliyoruz. Hediye konusunda da özellikle imkanı olan hediyeleri ihtilacı olmayan insanlarımıza yardımcı olması konusunda daha iyi olacağının kanaatine vardık.

Hediye almama kararını aldık. İnşallah bu mutlu günlerimizde bu karar imkanı olan için devam eder. İmkanı olmayanlar zaten örf ve adetlerimize göre devam edecektir.

Takı takmalarla ilgili gençlerimiz evlenmekten sıkıntı çekiyor. Düğün yapamıyorlar. İnşallah artık büyüklerimiz buna da yakında el atarlar. Düğün törenimize uzaktan ve yakından gelen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Sağdıç Burhan Seyitoğlu ve damadın babası Mazhar Seyitoğlu’da bu mutlu günlerinde kedilerini yalnız bırakmayan Hakkari ve çevre illerde düğün törenine iştirak eden tüm davetlilere teşekkür ettiler.

img-20220731-wa0006.jpgimg-20220731-wa0006-001.jpgimg-20220731-wa0004.jpgimg-20220731-wa0002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
11 Yorum