Hakkarili Sanatçı Akar'dan önemli karar

Hakkarili Sanatçı Akar'dan önemli karar

Yıllardır eşinin tedavisi nedeniyle Hakkari'den uzak kalan Hakkarili Sanatçı İsmail Akar kente geri dönme kararı aldı. Sosyal sorumluluk projelerinde önemli bir aktör olan Akar, Hakkari için çalışmaya devam edeceği mesajını verdi.

Hakkari'nin kültürel , tarihsel, sosyal , ekonomik sorunlarının yanı sıra Hakkarili mağdur ailelere başta sağlık olmak üzere maddi ve manevi olarak destek çıkan, yeri geldiğinde öncü kampanyalara imza atan Sanatçı İsmail Akar önemli bir karar aldı.

Yıllardır Antalya ilinde yaşayan sanat yönetmeni İsmail Akar, Gazeteci Zeki Noyan'a yaptığı açıklamada, yıllardır ailesi ile beraber yaşadığı Antalya'dan temelli olarak Hakkari'ye yerleşecek.

Başlattığı sosyal sorumluluk projeleri ile Türkiye'nin tanınmış sanatçılarının da desteğini alarak bir çok ailenin yüzünü güldüren Akar, kente geri dönüşü ile ilgili şu açıklamalarda bulundu.

"Öncellikle tüm Hakkari halkımızı saygı sevgi ve hürmetlerimle selamlıyorum. Bugün yaşantım ile ilgili tarihi bir karar almış bulunuyorum, bu kararımın en önemli nedeni şudur. Halkımız ve değerli dostlarımın 'Maddem Hakkari’yi o kadar seviyorsun neden Hakkari'yi bıraktın?' sitemleri ile karşılaşıyordum. Bu nedenle önemli bir karar alarak kentime, şehrime geri dönme kararı aldım" dedi.

Hakkari'den uzak kalmasının en önemli nedeninin eşinin bir hastalık nedeniyle tedavi görmesi olduğunu dile getiren Akar, bu zorunlu ayrılığın sonuna geldiğini bildirdi

Eşinin 20 yıl süren tedavisi nedeniyle yaklaşık 8 yıldır Antalya’ya yerleşmek zorunda kaldığını dile getiren Akar, "Eşimle evlendiğimiz günden kısa bir süre sonra Van 100. Yıl Üniversitesi hastanesinde eşimin tedavisinde sarkom kanseri teşhisi konuldu, Eşim 5 yıl arayla 2 ameliyat geçerdi bu süreçte Ankara’daki ünlü profesörleri başta olmak üzere Antalya Akdeniz üniversitesi hastanesinde Onkoloji Prof. Dr. Sema Sezgin Göksu tarafından tedavisine başlandı ve çok şükür olumlu sonuç aldık" ifadelerini kullandı.

Daha önce Türkiye'nin sevilen dizilerinde ünlü sanatçılarla birlikte Star, ATV ve SHOV TV ekranlarında şöhretin ilk adımını atan Akar, sanat çalışmalarına uzun bir süre ara verdiğini eşinin tedavisi nedeniyle çocuklarına hem annelik hem babalık yaptığını kaydetti.

Akar açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı. "Her ne kadar Hakkari'den uzak kaldıysam da halkım İçin elimden gelen hizmetleri sunmaya devam ettim. Daha önce doktorların ümidini kestiği eşim sizlerin dualarıyla Allah’ın izniyle 20 yıldır beraber savaştığımız kanser hastalığını yendi. Kısmet olursa 8 yıldır eşimin tedavisi nedeniyle ikamet ettiğimiz Antalya'dan sevdalısı olduğum Hakkari'me geri döneceğim. Yine her konuda, her sorunda halkımız için mücadele devam edeceğimin bilinmesini istiyorum.. Aldığım bu karar şahsıma, aileme ve tüm halkımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum