Hakkarili öğrenciler eğlenerek öğreniyor

Hakkarili öğrenciler eğlenerek öğreniyor

Temel Eğitimde 10.000 okul projesi kapsamında, Hakkari Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile Yunus Emre İlk/Ortaokulu öğrencileri arasında Bertaşani, Derbani ve Yakan Top adlı geleneksel oyunlar oynandı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'de unutulmaya yüz tutan eski sokak oyunları 'Temel Eğitimde 10.000 Okul' projesi kapsamında yeniden canlandırılıyor.

Hakkari Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile Yunus Emre İlk/Ortaokulu öğrencileri arasında Bertaşani, Derbani ve Yakan Top adlı geleneksel oyunlar oynandı.

Teknolojinin yaşam ve çalışma koşullarını değiştirdiği günümüzde okul çağındaki çocukların telefon, bilgisayar, tablet bağımlılığını azaltmayı hedefleyen etkinlikte öğrenciler hem unutulan sokak oyunlarını oynuyor hem de gönüllerince eğlenme fırsatı yakalıyor. 

Ailelere çocuklarını sokakta oynayamaya teşvik etme çağrısı yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, etkinliği düzenleyen Hakkari Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idarecilerine unutulan geleneksel oyunları gündeme getirip, böyle bir etkinliğe ev sahipliği yaptıkları için teşekkür etti. 

1.jpg

2.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.