Hakkarili kadınlar: Dayanışma yaşatır

Hakkarili kadınlar: Dayanışma yaşatır

Hakkari'de deprem bölgeleri için seferber olan kadınlar, “Gün Türk ve Kürt diye halkları ayırma günü değil, gün birlik, beraberlik ve kardeşlik günüdür. Dayanışma yaşatır” mesajını verdiler.

Maraş'ın Pazarcık merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ağır bir tahribat yarattığı Maraş, Antep, Urfa, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya Adıyaman ve Kilis'te şuana kadar 24 bini aşkın kişi yaşamını yitirdi on binlerce kili de yaralandı.

Bölge illeri ile GTürkiye2nin tüm kentlerinde siyasi parti ve sivil toplum örgütleri öncülüğünde başlatılan kampanyalara halk seferberlik ruhuyla katıldı. Kriz Koordinasyon Merkezi kuran Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) yürüttüğü çalışmalar kapsamında ilk 3 gün 219 TIR ve 140 kamyon temel ihtiyaç malzemeleri depremzedelere ulaştırıldı.

Parti yönetici, üye ve gönüllülerden oluşan binlerce kişi sahada 24 saat kesintisiz çalışırken, 4 kentin 160 sanayi tipi tüpü ile benzin ve motorin ihtiyacı karşılandı.

Kampanyanın yürütücülerinden kadınlar, ayrıca örgütlenerek tandır ve saçlarda pişirdikleri ekmekleri deprem bölgesine gönderiyor.

Hakkari'nin Yüksekova), Şemdinli ve Çukurca ilçelerindeki kadınlar da, soğuk havaya aldırış etmeden sabahın erken saatlerinde yoğurdukları hamurdan daha sonra ekmek pişiriyor. 

Êrisan Mahallesi’ndeki kadınlardan Remziye Akboğa, depremzedelerle dayanışmak amacıyla 3 gündür ekmek pişirdiklerini söyledi.

Akboğa, “Televizyonlardan gördüğümüz görüntüler nedeniyle ne gecemiz ne de gündüzüm belli.  Ciğerimiz yanıyor, elimizden gelen tek şey ise dayanışma içerisinde olmak. Gün Türk ve Kürt diye halkları ayırma günü değil, oraya giden tüm destekler hakkıyla halka ulaştırılmalıdır. Kürdün de, Türk’ünde evi aynı anda yandı. Devlet ilk günden bu yana tertipli bir çalışma yürütmedi. Gün TIR’lara el koyma ve gasp etme günü değil” dedi.

Biçer Mahallesi’ndeki kadınlardan Sevda Tursun, ilk günden çalışmalara katıldığını belirterek, “5 gündür gece gündüz demeden aralıksız bir şekilde ekmek pişiriyor, gıda ve malzeme yardımlarını toplayıp destekte bulunmaya çalışıyoruz. Bu zorlu günlerde siyaset yapmanın manası yok. Gün birlik, beraberlik ve kardeşlik günüdür." mesajını verdi. 

Hala enkaz altında binlerce insanın olduğunu hatırlatan Tursun, “Artık sözün bittiği yerdeyiz. Günlerdir bölgeye destek olmak için evi ve çocukları unutup, çalışıyoruz. Bir katkımız olduysa ne mutlu bizlere. Elimizden gelse deprem bölgesine giderek, ne gerekiyorsa yaparız. Dayanışma yaşatacak” ifadelerini kullandı. 

Kadınlar tarafından pişirilen ekmekler, HDP’nin kentte oluşturduğu kriz masasına ulaştırılarak, depremzedelere gönderiliyor. Son 5 gün içerisinde deprem bölgesine 20 bine yakın ekmek gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.