Hakkarili İki kız kardeş, kayıp babalarını arıyor

Hakkarili İki kız kardeş, kayıp babalarını arıyor

Hakkari’de iki kardeş 2 yıl önce kaybolan 75 yaşındaki babalarını arıyor.

MEHMET ÖZKAN/DHA

10 Haziran 2018 tarihinde Hakkari kent merkezine bağlı Kaval köyündeki evinden çıkan  9 çocuk babası 75 yaşındaki Halil Duman’dan o günden beri haber alınamıyor. 

Kaybolduğu tarihlerde yakınları ve köy sakinleri tarafından gidebileceği her yerde aranan ancak haber alınamayan Halil Duman için devreye giren jandarma ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin çalışmaları da sonuç vermedi. 

Duman'ın kızları Siti ve Emine Duman babalarının resimlerini ellerinde taşıyor ve Hakkari çarşı merkezindeki duvar ve panolara asarak bulunması için yardım istiyorlar.  

Babasını Hakkari kent merkezinde arayan evli ve 3 çocuk annesi Siti Duman, “Benim babam 2 senedir kayıptır. Hakkari Kaval Köyünde 10 06 2018 tarihinden beri kayıptır. Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Sayın İçişleri Bakanımızdan rica ediyorum. Bulan ve gören kişilerden bize ulaşmalarını istiyorum. Babam tarla sulamaya gitmişti. Gittiği yerde iki kişinin izleri vardı. Orada sadece babamın küreği vardı. İki senedir babamdan haber alamıyoruz. O gece saat bir buçuk sıralarında bir araç köyümüzden çıkıp Feraşin taraflarına gitmişti. Benim babam yaşıyor mu ölmüş mü hiç haber alamıyoruz” dedi.

Babalarının izini süren Siti Duman,  gözyaşları arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenerek, “Lütfen Sayın Cumhurbaşkanı size yalvarıyorum. Siz de bir babasınız. Kız babasısınız. Herkes kendini benim yerime koysun. Babası kayıp olanlar, Sayın İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu size yalvarıyorum. Bize yardım edin ne olursunuz. Kendinizi bizim yerimize koyun. Ne olursunuz bize yardım edin. Gören bulan kişilerden ricamızdır bize yardım etsinler. Benim babam yaşlıdır. 9 çocuk babasıdır. 75 yaşındadır. Ama nerde olduğunu bilmiyoruz. Lütfen bize yardımcı olsunlar” şeklinde konuştu.

1-20200204115010.jpg2-20200204115010.jpg4-872.jpg6-423.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.