Hakkarili avukat ve kardeşinin davası görüldü!
Van’da geçen yıl baba ve oğlunun hayatını kaybettiği silahlı kavgaya ilişkin davada yargılanan Hakkarili avukat ve kardeşinin tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Dava 18 Eylül tarihine ertelendi.
Van’da otel sahibi Nihat Özeler ile oğlu Abdulkerim Özeler’in yaşamını yitirdiği silahlı kavgaya ilişkin açılan davanın duruşması görüldü. Olayla ilgili tutuklu yargılanan Hakkarili avukat B.K. ile ağabeyi S.K., Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.
Güvenlik gerekçesiyle sanıkların duruşmaya SEGBİS üzerinden bağlandığı belirtilirken, sanıklar savunmalarında suçlamaları kabul etmeyerek pişman olduklarını ifade etti ve tahliye talebinde bulundu.
Mahkeme heyeti, dosyadaki mevcut delil durumu ile yargılamanın geldiği aşamayı dikkate alarak tutukluluk halinin devamına hükmetti. Ayrıca eksik hususların giderilmesine karar verildi.
Davanın bir sonraki duruşmasının 18 Eylül 2026 tarihine ertelendiği bildirildi.
