Hakkarili 3 öğretmen için ‘Adalet Nöbeti' 5’nci gününde

Hakkarili 3 öğretmen için ‘Adalet Nöbeti' 5’nci gününde

Hakkarili öğretmenler Cuma Özer, Deniz Turan ve Remezan Karakış için başlatılan “Adalet Nöbeti" eylemi 5'nci gününde kar yağışı altında yapıldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'de iki ayrı rehabilitasyon merkezinin sahipleri arasında 5 Şubat 2022 yılında yaşanan kavgada, Hikmet Demir yaşamını yitirmiş, her iki aileden toplam 6 kişi de yaralanmıştı. 

Mahkemenin müebbet artı 9'ar yıl ceza verdiği öğretmenler Cuma Özer, Deniz Turan ve Remezan Karakış’ın aile fertleri süresiz adalet nöbeti başlattı. 
Hakkari Valiliği önünde bir araya gelen aileler tutuklananların fotoğrafları ve “adalet istiyoruz” pankartı açarak kar yağışı ve soğuk havaya rağmen eylemlerini sürdürdü. 

Eylemin 5'nci gününe katılan Anneler," çocuklarına verilen cezaya tepkilerini Kürt'çe yaptıkları açıklamayla dile getirdi" 

Yapılan açıklamanın ardından tutuklu yakınları oturma eylemine geçti.

9db36cc9-bd2e-46d6-9015-fb4c63c623ea.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.