Hakkarili 3 öğretmen için ‘Adalet Nöbeti' 4’ncü gününde

Hakkarili 3 öğretmen için ‘Adalet Nöbeti' 4’ncü gününde

Hakkarili öğretmenler Cuma Özer, Deniz Turan ve Remezan Karakış için başlatılan “Adalet Nöbeti" eylemi dördüncü gününde basın açıklaması ve oturma eylemiyle devam etti.

Hakkari'de iki ayrı rehabilitasyon merkezinin sahipleri arasında 5 Şubat 2022 yılında yaşanan kavgada, Hikmet Demir yaşamını yitirmiş, her iki aileden toplam 6 kişi de yaralanmıştı.  Mahkemenin müebbet artı 9'ar yıl ceza verdiği öğretmenler Cuma Özer, Deniz Turan ve Remezan Karakış’ın aile fertleri süresiz adalet nöbeti başlattı.  Başlatılan nöbet eyleminin dördüncü gününde, tutukluların, anneleri ve eşleri Bulvar Caddesi Şenler Kavşağında basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı. 

Tutuklananların fotoğrafları ve “adalet istiyoruz” pankartı açan aileler, anayasanın 36. maddesi ve insan hakları sözleşmesinin 6. Maddelerinin esas alınması çağrısında bulunuldular. 

"Adalet Bakanlığı Müfettiş Görevlendirsin" 

Adalet talebiyle başlattıkları nöbetin 4. gününde olduklarını anımsatan tutuklu Deniz Turan'ın eşi Asuman Turan," Yetkililerden ve yetkili kurumlardan adalet talebimizin anlaşılmasını ve bu dosyaya adalet bakanlığından müfettiş görevlendirilmesini talep ediyoruz"

"Anayasaya ve AHİM'e Uyun"

Turan," Adil yargılanma hakkı anayasamızda  36. maddede ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi 6.maddede güvence altına alınan adil yargılanma hakkı bu maddelerle güvence altına alınmıştır. Biz anayasaya ve Avrupa İnsan hakları sözleşmesine uygun bir şekilde bu dosyanın adil bir şekilde incelenmesini bu kişilerin adil bi şekilde yargılanmasını ve gerçeklerin ortaya çıkarılmasını talep ediyor buradan tekrar yetkililere sesleniyoruz" diye konuştu. 

Yapılan açıklamanın ardından tutuklu yakınları oturma eylemine geçti.

img-20230330-140017.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum