Hakkari'deki STK'lardan yeni çağrı

Hakkari'deki STK'lardan yeni çağrı

Hakkari'deki farklı STK'ların bünyesinde bulunduğu ve Demokrasi Platformu afet bölgesi için başlatılan yardım kampanyasına verilen desteğin sürdürülmesi çağrısında bulundu.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen iki büyük deprem on binlerce kişinin yaşamını yitirmesine, on binlerce kişinin yaralanmasına ve milyonlarcasının evsiz kalmasına neden oldu. 

Hakkari Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri adına yapılan yazılı açıklamada Hakkari halkının depremin ilk anında seferberlik ruhu ile dayanışma içinde olduğu kaydedildi. 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bu felaketin yaşandığı ilk saatlerden itibaren dayanışma duyguları ile seferber olan Hakkari halkı yediden yetmişe kadını, genci, çocuğu, yaşlısı, esnafından emekçisine kadar büyük bir dayanışma kampanyası örerek hem afet bölgesindeki hem de kentimize gelen afetzede misafirlerimizin ihtiyaçlarını karşılamıştır. Elbette yaşanan afetin büyüklüğü ve etki alanı yaraların tek seferde kapanmasını mümkün kılmamaktadır. Dolayısıyla afet bölgesindeki koordinasyonlarımız ve gönüllülerimizden edindiğimiz bilgiler ve kentimizde misafir olan afetzedelerin ihtiyaçları doğrultusunda Hakkari yerelinden ulaşabileceğimiz ürünler üzerinden dayanışma kampanyalarımızı sürdürerek hep beraber yaralarımızı sarabiliriz. Buradan Hakkari Emek ve Demokrasi Güçleri olarak herkese kampayamıza belirlediğimiz kolilerden herhangi birini hazırlayarak bu dayanışmaya katılma çağrısı yapıyoruz. Dayanışma ile bu zor günlerin üstesinden hep beraber geleceğimizin inancıyla DAYANIŞMA YAŞATIR DİYORUZ!"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.