Hakkari'deki STK'lardan 'Yardım' teşekkürü

Hakkari'deki STK'lardan 'Yardım' teşekkürü

Hakkari'deki farklı STK'ların bünyesinde bulunduğu Emek ve Demokrasi Platformu afet bölgesi içib başlatılan yardım kampanyasına destek veren vatandaş ve hayırseverlere teşekkür edildi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde olan ve 10 ili etkileyen iki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları ve depremzedelere yardım çalışmaları devam ediyor.

Hakkari ve ilçelerinde ise çeşitlik kesimler afet bölgesindeki vatandaşlar ile dayanışmak ve destek sağlamak iin seferber olmuş durumda.

Kentte faaliyet gösteren ve bünyesinde İHD, ÖHD, KESK, DİSK, HESOB ve TMMOB gibi STK ve meslek kuruluşlarının bulunduğu Emek ve Demokrasi Platformu da ilk günden itibaren depremzedeler için yardım kampanyası başlatmıştı. 

Platform bileşenlerinden yapılan yazılı açıklamada, 6 Şubat tarihinde 10 ili etkileyen depremlerden etkilenen vatandaşlar ile dayanışma amacıyla başlattıkları kampanyaya destek veren herkese teşekkür edildi. 

'Depremde yaşamını yitiren vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz' denilen açıklamada, depremin ilk günün sabahında Hakkari Emek ve Demokrasi Güçleri olarak kampanya çağrı yaptıklarını ve geniş kesimlerce destek gören kampanya ile depremzedelere yardım edildiği bilgisi paylaşıldı.

Toplanan ve Afet Bölgelerine gönderilen yardımlarla ilgili detayların paylaşıldığı açıklamada, "7 Şubat günü temel ihtiyaçların yüklü olduğu bir adet kamyonet, 8 şubat günü temel ihtiyaçların yüklü olduğu bir tır temsilcilerimizle birlikte Adıyaman ili, 9 Şubat günü; temel ihtiyaçların yüklü olduğu bir adet kamyonet Kahramanmaraş ili Elbistan ilçesi, 9 Şubat Günü su yüklü bir adet tır Gaziantep ili Islahiye ilçesi, 10 Şubat Günü ilk yardım müdahalelerinde kullanılacak tıbbı malzeme yüklü bir adet kamyonet Adıyaman ili, 11 şubat günü temel ihtiyaçların yüklü olduğu bir tır temsilcilerimizle birlikte Hatay ili İskenderun ve Arsuz ilçelerinde bulunan koordinasyon merkezlerimize ulaştırılmak üzere gönderilmiştir. 13 Şubat günü basında da yer aldığı haliyle valilik talimatı gerekçe gösterilerek engellenen aracımız haricinde yukarıda bilgilerini paylaştığımız yardımlar Hakkari ilinden deprem bölgelerine giden gönüllülerimiz tarafından birebir ihtiyaç sahiplerine dağıtılmıştır." denildi. 

'Dayanışma Yaşatır!' başlığı ile paylaşılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: 

"Yardım ve Dayanışma kampanyamız sürecinde seferberlik ruhuyla; soğuk kış koşullarında tandır başında ekmek pişiren annelerimiz başta olmak üzere, gençlere, kadınlara, işçilere emekçilere, emeklilere, çocuklara, bileşenlerimizin emekçi üyelerine, esnafımıza ve kampanyamızın her aşamasında emek veren ve ismini belirtmediğimiz herkese ve halkımıza aşağıda isimleri yazılı kurumlar olarak sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Dayanışma ile depremin yaralarını hep beraber sarmaya devam edeceğiz. Deprem bölgelerinde her türlü ihtiyacın karşılanması için önümüzdeki süreçlerde de halkımızdan alacağımız desteklerle kampanyalarımızı devam ettireceğiz.
Güncel İhtiyaç Listeleri doğrultusunda dayanışma çağrılarımızı halkımızla paylaşacağız"

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği Hakkari Şubesi
KESK Hakkari Şubeler Platformu
DİSK/Genel-İş Hakkari Şubesi
İnsan Hakları Derneği Hakkari Şubesi
Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(HESOB)
TMMOB Hakkari İl Koordinasyon Kurulu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.