Hakkari'deki STK'lardan 'Bahar Kalkanı'na destek

Hakkari'deki STK'lardan 'Bahar Kalkanı'na destek

Hakkari Ticaret Odası Başkanı Servet Taş kentteki sivil toplum kuruluşu adına Bahar Kalkanı Harekatı'na destek açıklaması yaptı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Türkiye'de 81 ilde önde gelen sivil toplum kuruluşları, İdlib'e yönelik başlatılan Bahar Kalkanı harekatına destek açıklaması yaptı. 

Hakkari’de de Ticaret ve Sanayi Odası Meclis toplantı salonunda açıklama yapıldı. 

STK’lar adına hazırlanan açıklamayı okuyan HATSO Başkanı Servet Taş, şuanda an 81 İl’de Türkiye’nin önde gelen 30’a yakın meslek örgütü, sendika konfederasyonu ve sivil toplum kuruluşu, hep birlikte bu açıklamayı yaptıklarını söyledi. 

‘Bizler, her kritik dönemde milletimizin ve devletimizin yanında durduk’ diyen Taş, “İdlib’te gerçekleşen hain saldırıya ilişkin, ortak tepkimizi gösteriyoruz Öncelikle vatanın huzuru, güvenliği ve mazlumları müdafaa etmek üzere üstlendikleri görevde şehit olan tüm kahraman askerlerimizin ruhları şad olsun Rabbim şehitlerimizin mekânını cennet, eylesin. Yakınlarına sabır ve metanet, yaralılarımıza acil şifalar nasip eylesin. Milletimizin başı sağ olsun Askerlerimiz İdlib’de, hem ülke sınırlarımızı ve hem de mazlumları korumaktaydı” dedi. 

Suriye’de yaşanan zulümlere, yüzbinlerce sivilin zalimce katledilmesine, milyonların evinden, toprağından sürülmesine, dünyanın sessiz kaldığına vurgu yapan Taş, “Türkiye’nin barış ve huzur odaklı çabalarıysa, ne yazık ki, pek çok ülkede karşılık görmedi” ifadelerini kullandı. 

Taş açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Karşımızda, insanlıktan nasibini almamış, tüm ahlaki, insani ve dini değerleri hiçe sayan, kendi yurttaşlarını bile topraklarından eden, canlarına kasteden, zihniyete sahip bir rejim bulunuyor.Suriye’yi her geçen gün daha da ağır bir yıkıma sürüklüyor. İşte rejim güçleri son olarak da, yapılan anlaşmalara uymayarak, askerlerimizi kalleşçe pusuya düşürdü. Bu saldırı, asla kabul edilemez. Dolayısıyla, masum insanları katleden ve ülkemizin güvenliğine de açık tehdit oluşturan bu rejim unsurlarına karşı sessiz kalmamız beklenemez. Tarihi ve kültürel bağlarımız bulunan, rejimin zulmünden kaçan Suriyeli kardeşlerimizin yaşama hakkını korumak tarihi, insanı ve vicdani sorumluluğumuzdur
Türk Devleti ve Ordusu, bugüne kadar, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekâtıyla terör örgütlerine ve destekçilerine gereken cevabı en güçlü şekilde vermiştir. Elbette bu acımasız saldırının sahipleri bunun bedelini ödeyecektir. “Bahar Kalkanı” harekâtıyla da bu bedeli ödemeye de başlamışlardır. Şunu da herkes bilsin ki, biz, her türlü zorluğu aşmasını bilen bir milletiz. Mevzubahis vatan olunca, tüm siyasi ve fikri ayrılıkları bir tarafta bırakırız
İşte şimdi de birlik ve beraberlik içinde hareket ediyor, sabır ve dayanışma gösteriyoruz. Ülkemizin menfaatlerini her şeyin üstünde tutuyoruz Bugün her zamankinden daha güçlü şekilde biriz, bütünüz ve birlikteyiz. Türkiye’nin tüm kesimlerini temsil eden Mesleki ve Sivil Toplum Örgütleri olarak, bayrağımızın altında kenetlendik Katil rejime karşı kararlı şekilde mücadele eden devletimizin ve kahraman ordumuzun yanındayız. Alınacak her kararın, atılacak her adımın arkasındayız. Cenabı Hak ülkemizi korusun, milletimizin birliğini ve dirliğini muhafaza etsin, ordumuzu muzaffer kılsın."

Açıklamaya, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası ile Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası adına HATSO Başkanı Servet Taş, HATSO Başkan Yardımcısı Fazıl Özkan, Hakkari Ziraat Başkanı Naif Önal,  TÜRMOB Hakkari Temsilcisi ve SMMM Cabbar Yakupoğlu, MEMUR-SEN Hakkari Temsilcisi Şanser Kutluk, HAK-İŞ Temsilen-HAK-İŞ Hakkari Temsilcisi Emrah Erdem, MÜSİAD Hakkari Başkan Yardımcısı Burhan Seyitoğlu, DEİK-Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Hakkari Temsilcisi Fikret Keskin destek verdi.  

stk3.jpgstk1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.