Hakkari'deki STK'lardan 'Amedspor' açıklaması

Hakkari'deki STK'lardan 'Amedspor' açıklaması

Hakkari'deki sivil toplum örgütleri, TFF 2’nci Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Amed Sportif Faaliyetler kulübünün Bursa’da dün oynanan ve yapılan saldırılarla gündem olan maça ilişkin, açıklama yaptılar.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

TFF 2’nci Lig Beyaz Grup 25’inci hafta mücadelesinde Bursaspor, Amed Sportif Faaliyetler’i sahasında ağırladı. Yüksek tansiyonda geçen mücadeleyi Bursaspor, 2-1’lik skorla kazandı. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan olaylara her kesimden tepki yağdı. 

Hakkari'deki sivil toplum kuruluşları da Bursaspor ev sahipliğinde oynanan maç sonrası Amedspor takımına yönelik gerçekleştirilen saldırılar protesto edildi.

Yananlara ilişkin Kentteki STK'lar adına yapılan yazılı açıklamada, "Bursa’da bir otelde konaklanan Amedspor yöneticileri, teknik heyet ve futbolcuları, ırkçı bir grup tarafından hakaret ve tehdit içerikli söylemlere maruz kalmışlardır. Maç öncesi sahaya çıkan Amedspor futbolcularına yönelik fiziki saldırılarda bulunulmuş, müsabaka boyunca bu saldırlar kesici, delici, patlayıcı nesnelerin sahaya ve futbolculara atılmak suretiyle devam etmiş, Amedspor futbolcularının yaralanmasına neden olmuştur. Tüm bu ırkçı ve vandallıklar yetmezmiş gibi, türbinlerde 90’lı yıllarda büyük acılara neden olan tetikçilerin ve suç aletleri görsellerinin bulunduğu pankartlar açılarak ırkçılıkta sınır tanımamışlardır" denildi. 

Ülkenin dört bir yanını yasa boğan büyük deprem felaketinin yıkım yarattığı illerden birinin de Diyarbakır olduğu anımsatılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Diyarbakır’ın deprem döneminde büyük dayanışma örneği  gösterdiğini, depremzede olan bir kentin takımına böylesi insanlıktan uzak bir muamelede bulunmak çok büyük bir rezilliğin tezahürüdür. Depremin ardında ülkemizin dört bir yanında başlatılan dayanışma ruhu kanıtlamıştır ki, böylesi uğursuz ırkçı anlayışın asla başarılı olamayacağını, bu köhnemiş zihniyetin asla halkımızda kamplaşma yaratamayacağını, bu  anlayışa inat barış, kardeşlik ve bütünlüğümüzü geliştireceğimizi buradan ifade ediyoruz. Yaşanan deprem felaketinde ülkenin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine büyük bir dayanışma örneği göstermişken Bursaspor Kulübü ve bir grup ırkçı taraftarlarının Amedspora karşı yapmış oldukları ırkçı saldırı ve davranışlar, türbinlerde açılan ırkçı bez parçaları ile faali meçhul cinayetlerin simgesi haline gelmiş katillerin posterlerinin açılması ve bunlara önlem alınmaması bu dayanışma duygusunu zedelemiştir. Bu anlamda; Amedspor’a karşı sözlü, fiziki ve görsellerle saldırıda bulunan Bursaspor Kulübünü, ırkçı grup taraftarlarını, önlem almayan TFF yönetimini ve maçın 90 dakikası boyunca saldırıların devam etmesine rağmen maçı devam ettiren hakemi şiddetle kınıyor, sorumlular hakkında etkin bir soruşturma başlatılması çağrımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz"

Hakkâri KESK Şubeler Platformu

Yüksekova KESK Temsilcilik Platformu

Hakkâri ESOB

DİSK GENEL-İŞ Sendikası Hakkâri Şubesi

Hakkâri Gençlik ve Engelliler Derneği

Cilo Dağcılık Kulübü

Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü (YEKDASDER)

Hakkâri ÖHD Şubesi

Hakkâri İHD

TMMOB Hakkâri İl Koordinasyon Kurulu

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.