Hakkari'deki STK'lar deprem gündemiyle toplandı

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği öncülüğünde kentte faaliyet yürüten STK’lar, meslek kuruluşları ve siyasi partiler “Olası Hakkari Depremi” gündemi ile bir toplantı gerçekleştirdi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari’deki sivil toplum örgütleri son zamanlarda uzmanlar tarafından yapılan Hakkari depremi uyarılarına dikkat çekmek amacıyla bir araya geldi.

Birinci derece risk grubunda yer alan Hakkari depremine ilişkin Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Birliği (ESOB) odasında düzenlenen toplantıya STK temsilcileri, meslek kuruluşları, doğa dernekleri ile siyasi partilerin il temsilcileri katıldı.

Burada ilk olarak konuşan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, depremde hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar dileyerek sözlerine başladı.

6 Şubatta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremde on binlerce insanın hayatını kaybettiğini anımsatan Tekin,” Burada toplanmamızın amacı bilim insanlarının sık sık uyarıları çerçevesinde Hakkari’de olası bir depremde nasıl önlemler alınabilir? Hakkari’nin mevcut durumu nedir? Şuana kadar ne kadar önlem alınmış?" gibi konuları ele almaktır" dedi. 

Elbette depremleri engellemek mümkün değildir diyen Tekin,” Ancak tedbir alarak zararı en aza indirmek bizim elimizde. Bu yüzden buradayız. Burada bir beyin fırtınası yapacağız. Hep birlikte Hakkari için. Maalesef burası da birinci derece bir deprem bölgesi. Dolayısıyla bu gerçekle birlikte yaşıyoruz. Bu gerçeği görerek te ilimizde nasıl tedbirler alacağız sonraki durumlarda deprem öncesi ve anında Hakkari buna ne kadar hazır. Özellikle ulaşım noktasında ciddi bir sıkıntının olduğunu hepimiz biliy9oruz. Buranın tek girişi var. Türkiye’de girişi tek il Hakkari’dir. Kentimiz zorlu bir coğrafyaya sahip. Deprem anında ne önemli etkenlerden biri de iletişim ve ulaşımdır. Bunlarda koparsa maalesef Hakkari uzaklığı bakımından zor durumda kalacaktır. Katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Maraş Merkezli 10 ili etkileyen deprem bölgesine giden gönüllülerin deneyimlerini paylaştığı toplantı basına kapalı olarak devam etti. 

1-001.jpg

2-002.jpg

3-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum