Hakkari'deki STK'lardan 'tehdit' iddialarına tepki

Hakkari'deki STK'lardan 'tehdit' iddialarına tepki

Hakkari'deki sivil toplum örgütü temsilcileri İnsan Hakları Derneği Hakkari Şube Başkanı Yusuf Çobanoğlu'nun gizli bir numaradan aranıp tehdit edildiği iddiası üzerine basın açıklaması düzenledi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şube Başkanı Avukat Yusuf Çobanoğlu’nun telefonla aranarak tehdit edildiği iddiası düzenlenen basın açıklaması ile protesto edildi.

Yüksekova Adliyesi önünde yapılan açıklamaya, Hakkari Barosu, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Hakkari Şubesi, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Hakkari Şubeler Platformu, Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu, Genel-İş Şubesi, Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (HSOB) temsilcileri de destek verdi.

Açıklama yapan İHD Şube Yöneticisi Eren Baskın, kentte siyasetçi ve sivil toplum örgütü temsilcileri üzerindeki baskıların arttığını ileri dürdü.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şube başkanı Yusuf Çobanoğlu'nun bir numaradan aranarak tehdit edildiğini iddia eden Baskın, insan hakları savunucularına yönelik yapılan saldırıların kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Yetkililere seslenen Baskın, “Bütün telefonların dinlenildiğinden en ufak şüphenin olmadığı Hakkâri’de, İHD Hakkâri Şubesi Eşbaşkanı Yusuf Çobanoğlu’nu devlet teşkilatı adına aradığını söyleyip, ölümle tehdit edenler kimdir? Devletin içine yuvalandığı bilinen paramiliter çeteler kentimizdeki başka insanları da arayıp benzer tehditlerde bulunuyor. Bunun sonucunda meydana gelecek her olumsuz durumun müsebbibi önlem almayan ilgili yetkililer olacaktır. Uluslararası sözleşmelerce devletler hak savunucularını korumakla yükümlüdür. Hak savunucusunu korumayan devlet sözleşmelere de aykırı davranmış olacaktır. Herkesçe, her kesimce önemle bilinmesini isteriz ki; hiçbirimizin tek bir insanı daha faili meçhul cinayetlere, karanlık planlara kurban verme niyeti yoktur. İHD ve Av. Yusuf Çobanoğlu yalnız değildir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.