Hakkari'deki Kuyumcular: Zor günler yaşıyoruz

Hakkari'deki Kuyumcular: Zor günler yaşıyoruz

Hakkarili kuyumcular son günlerde rekor üstüne rekor kıran altının, kuyumcu esnafına zor günler yaşattığını söyledi.

Kuyumcu Mehdi Derin, Amerika Birleşik Devletlerinde (ABD) yapılan başkanlık seçimlerinin ardından altının dövizle orantılı olarak yükselişini sürdürdüğünü belirterek, “Son zamanlarda altının rekor üstüne rekor kırmasının önemli sebepleri var. Bunlara baktığımızda piyasadaki belirsizlik, Avrupa ekonomisinin olumsuzluğu, Ortadoğu'nun durumu, ABD Merkez Bankası'nın (FED) açıklamaları ve Trump'ın gelişi gibi etkenler yatırımcıların altına yönelmesine ve altın fiyatlarının yükselmesine sebep olmaktadır. Tabi bundan en fazla etkilenenler bizim kuyumcu esnafımızdır. Çünkü altın yükselince buradaki vatandaşın alım gücü azalıyor. Dolayısıyla tüm Türkiye'de olduğu gibi Hakkari ilimizde de kuyumcu esnafımız zor günler yaşıyor” dedi.

“Altın her zaman yatırımcısına kazandırmıştır”

Altının her zaman güvenli bir yatırım aracı olduğunu da sözlerine ekleyen Derin, “Altın her zaman döviz karşısında uzun vadede yatırımcısına para kazandırmıştır. Netice itibarıyla altın dünyanın her yerinde geçerli olan bir yatırımdır. Altın aniden fırlayınca vatandaşlar da ne yapacağını şaşırdı ve şu an için ciddi bir belirsizlik hâkimdir” diye konuştu.

Gerçekten de ciddi anlamda zor bir süreç içerisindeyiz

Hakkari'de 25 kuyumcu esnafı bulunduğunu ve bu esnafın para kazanmayacak duruma geldiğini ifade eden ,Mehmet Gür şöyle devam etti:

“Gerçekten de ciddi anlamda zor bir süreç yaşadığımızı söyleyebilirim. Burada alışveriş olacak ki esnaf da çarkını döndürebilsin ve ekmeğini kazanabilsin. Ben her şeye rağmen vatandaşlarımızın altına yatırım yapmalarının olumlu sonuçları olacağını düşünüyorum. Dövizdense altının tercih edilmesinin ülkemiz ekonomisi açısından da son derece önemli olduğu düşüncesindeyim.”
Biz, altınla ilgili etkenlerin biran önce giderilmesini bekliyoruz. En çok satış yaptığımız sezon yaz sezonudur. O da düğünlerin olmayışından dolayı erteleniyor. İnsanlarımız Ramazan Ayı sonrası çok ileri bir tarihe düğününü yapmak zorunda kalıyor.

unnamed-(2)-008.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum